Radonjić i Simonović: Težak izazov i teška finalna serija; Čović: Protokoli se ne prave pred plej-of

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2021, 14:14

Radonjić i Simonović: Težak izazov i teška finalna serija; Čović: Protokoli se ne prave pred plej-of

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio da očekuje težak meč protiv Budućnosti na početku finalne serije ABA lige. Finalna serija između Zvezde i Budućnosti počinje u nedelju od 18.30 sati, a prvi duel igra se u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

"Na kraju su finalu u dva tima koja su bila najbolja u čitavoj sezoni. Manje-više se očekivlao da tako bude u finalnoj seriji. Nama je najvažnije da fokus bude na prvoj utakmci. Ekipa Budućnost je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolja ekipa oba puta."

"Podelili su nas u Pioniru, veoma su nas nadigrali u Podgorici i pokazali da imaju razloga da imaju puno optimizma pred početak ove serije. Ekipa ima kvalitet, ugirana je, u dobroj formi, koja je kvalitetno prošla u polufinale. Svesni smo da nas čeka težak izazovu u prvom duelu, a i kasnije", rekao je Radonji na konfrenciji za medije.

Radonjić je istakao da Marko Jagodić Kuridža neće igrati prvi meč finala, kao i da je gotovo izvesno da će Kori Volden propustiti nedeljni meč.

"Na svima nama je da se trudimo da dobrom igrom pokušamo da kontrolišemo kvalitete ekipe Budućnosti, da dobrom energijom i koncentarcijom pokušamo da budemo bolji od ekipe Budućnosti, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo. Koncentrisani smo na ono što treba da radimo na terenu. Razmišljam samo u tom pravcu, da individualnom i kolektivnom igrom treba da iskontrolišemo dobar napadački kvalitet Budućnosti", rekao je Radonjić.

Košarkaš Marko Simonović istakao je da očekuje veliku borbu u finalu.

"Konačno smo stigli do finala, očekuje nas jako teška utakmica i cela serija protiv izuzetno dobre ekipe. Igrali su odlično tokom cele sezone, povedili su nas dva puta. Želimo da odgovorimo na njihove pobede i da odradimo dobro finale. Daćemo sve od sebe, da odigramo maksimalno dobro i fizički angažovano", rekao je Simonović.

Čović: Protokoli se ne prave pred plej-of

Protokoli se ne prave pred plej-of, oni su deo propozicija, a propozicije se usvajaju pre početka sezone i ne mogu se menjati u toku iste, rekao je predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović Tanjugu, reagujući na protokol koji je ABA lige pripremila pred početak finalne serije.

Poslednjih godina dueli ta dva tima bili prepuni su negativnog naboja.

"Prvo moram da kažem da su Milija Vojinović i Dubravko Kmetović mnogo toga izdržali i uradili tokom ove veoma, veoma teške sezone. Drugo, protokoli se ne prave pred plej-of. Protokoli su deo propozicija, a propozicije se usvajaju pre početka sezone i ne mogu se menjati u toku iste. Pet sezona unazad Crvena zvezda insistira da se u propozicijama ugrade ovi elementi, zbog svega što se događalo - vređanja, napada i na igrače i na porodice igrača, uprave... To jeste istorija. Ovo je urađeno pred plej-of, ne uvažavajući određene događaje u skorijoj prošlosti. Na primer, pre skoro mesec dana, dešavanja iz Podgorice. Samo brinem da glavni akteri, a to su sudije, ne zloupotrebe takve protokole", rekao je Čović Tanjugu.

Sportski direktor košarkaške ABA lige Milija Vojinović juče je saopštio da je napravljen precizan protokol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vređanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike, a u slučaju vređanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, ali i da isprazne halu.

"KK Crvena zvezda se nije saglasila sa tim. Naprotiv, rekli smo podržavamo da se to primeni, ali na početku sezone, kako bi se sprečili nekakvi negativni događaji. To je jedina stvar zbog koje brinemo, ali za to su nam garant gospoda Vojinović i Kmetović, da ti elementi protokola neće biti zloupotrebljeni. U slučaju da bude zloupotrebe, mislim da ćemo imati ogroman problem. Prvo, jer je to sve van propozicija, a drugo jer to nikom ne treba u ABA ligi, ističe Čović.

"Igrači su uvek bili u prvom planu, u ambijentu u kom oni igraju. Mi jednostavno nismo ti koji su započeli nešto što se događalo 2018. godine, ali ne bih se vraćao u istoriju. Pravo vreme za takve predloge, koje podržavamo, bilo je na početku sezone. Mi ćemo kao klub učiniti da sve potekne u fer i sportskoj atmosferi. Pomalo licemerno zvuče priče i izjave da sve bude sportski, a da pri tome, pre skoro mesec dana nisu zaštitili svoje kolege, kada je neprekidno bilo vređanje i pljuvanje trenera i igrača Crvene zvezde", zaključio je Čović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.