Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Više slobodnih od poena? To je taktika

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Partizan imao više energije od njegove ekipe u derbiju i da su crveno-bijeli odigrali loše u odbrani.

"Očigledno je bilo od samog početka da Partizan ima više energije od nas, odmah je to bilo prilično očigledno. Naša koncentracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bila ispod nivoa potrebnog da bi u duelu protiv Partizana moglo da se igra kvalitetno u dužim intervalima. Odbrana je bila ispod nivoa onoga što se očekuje", rekao je Radonjić.

Zvezda je pretrpjela prvi poraz u ABA ligi poslije više od godinu dana pošto je u derbi meču 21. kola izgubila od Partizana sa 81:86.

"Bilo je mnogo grešaka koje je protivnik koristio, a i dekoncentracije u drugim elementima igre. Mi smo u drugom dijelu imali razliku koja je mogla da se iskontroliše, ali je Partizan u posljednjoj četvrtini odigrao bolje od nas i došao do pobjede", rekao je Radonjić.

Na konstataciju novinara da je njegova ekipa u prvoj četvrtini imala više slobodnih bacanja nego poena, Radonjić je klinuo glavom i rekao: "To je bila taktika".

"Sve vrijeme je to bilo evidentno da postoji razlika. Postoji razlika u energiji, koncentracija je bila ispod toga da bismo mi imali dobar meč. Ja ne želim ni na koji način da baratam elementima koji su svi poznati, jer bi to značilo da obaram pobjedu Partizana", rekao je Radonjić.

Crveno-bijeli su u poslednjoj dionici postigli samo devet poena.

"Mislim da nam odbrana nije bila dobra i da je to razlog nego što smo dali samo devet poena", rekao je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da je Partizan zasluženo slavio.

"Mislim da je Partizan odigrao dosta dobro u napadu. Mi nismo igrali onako kako znamo, mnogo nam je nedostajao plejmejker Jović koji kuburi s povredama. Dozvolili smo mnogo poena u prvoj četvrtini i u poslednjoj, nismo uspeli da organizujemo ono što smo zamislili i Partizan je zasluženo slavio", rekao je Bjelica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.