Radonjić: Raduje me igra, danas smo bolji nego juče! Sada nas čeka veliki protivnik

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Raduje me igra, danas smo bolji nego juče! Sada nas čeka veliki protivnik

"Siguran sam da ćemo nastaviti ovako. Takođe, svaka pobeda nosi neke nove elemente razmišljanja. Rano je za neke konkretne analize, ne u ABA, već u Evroligi. Svuda se borimo“, istakao je crnogorski trener

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je srećan zbog pobede nad Unikahom u Top 16 fazi Evrolige, ali više od svega >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zbog napretka koji su prikazali njegovi igrači.

Radonjić je ponovo istakao da je ekipi potrebno još vremena kako bi se stvari došle na svoje, a Zvezda zaigrala još kvalitetnije iako je večeras slavila prilično ubedljivo – 87:73.

“Podrška publike nam je mnogo značila. Unikaha je bila izvanredna do sada u Evroligi, došla u Beograd sa dve pobede, dobrom igrom i iskustvom. Mi smo u nekoj fazi rada i rasta kroz utakmice, tako da sam izuzetno zadovoljan jer smo danas bolji nego što smo bili juče. Da nastavimo da radimo i dođemo do onoga što nam je najbitnije – borba za trofeje“, izjavio je on.

Crnogorski stručnjak pohvalio je igru u odbrani, pogotovo u poslednjoj deonici kada se utakmica lomila.

“Dobro smo otvorili utakmicu, ali zbog njihovog ofanzivnog skoka nismo to iskoristili. Kada smo to popravili, došlo smo do toga da možemo da igramo, a ne da se stalno vraćamo unazad. U trećoj četvrtini smo imali jedan dobar period, onda pad. Ali i sada smo u četvrtoj četvrtini dobrom odbranom došli do velike pobede“, kazao je Radonjić.

Raduje duži period dobre igre. Bili smo ranije u fazi gde nismo mogli ako da izgledamo. Jednostavno, to je prirodan proces.

Trener crveno-belih naveo je da je rano za bilo kakve kalkulacije, ali da raduje činjenica da je Zvezda i dalje u igri u svim takmičenjima.

“Kad ubacite nove elemente, to zahteva period slaganja ekipe. Igra pokazuje da idemo napred, što mi je u principu najvažnije. Siguran sam da ćemo nastaviti ovako. Takođe, svaka pobeda nosi neke nove elemente razmišljanja. Rano je za neke konkretne analize, ne u ABA, već u Evroligi. Svuda se borimo“, istakao je on.

Radonjić je upozorio da nema mnogo vremena za slavlje, jer Zvezdu očekuje i duel sa Partizanom u ponedeljak u Jadranskoj ligi.

“Sledeći protivnik je veliki, znamo šta znači derbi. Partizan igra pred svojim navijačima, to će mu dati veliku motivaciju. Puno puta se u derbiju dešavalo da ne odlučuje trenutna forma. Uradićemo sve da osvojimo dva boda. Sada razmišljamo samo o tome“, zaključio je trener Zvezde.

Plejmejker crveno-belih Stefan Jović ocenio je da je šampion Srbije na vreme zaustavio skok Unikahe i rešio problem.

“Posle ove pobede još je veći žal za Istanbulom i utakmicom sa Efesom. Ipak, važno je da smo dobili ovo večeras i nastavili niz. Pričali smo danima pre meča o njihovom skoku, to ih je držalo u prvom. U drugom smo to bolje gradili, pogađali u napadu i zasluženo slavili. Hvala navijačima na podršci, samo tako neka nastave“, rekao je Jović novinarima posle duela u Pioniru.

(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.