Radonjić: Pravi posao tek za nekoliko meseci

Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Pravi posao tek za nekoliko meseci

“Hvala navijačima, ali nam trebaju i u nedelju protiv ekipe koja je uz nas najbolja u ligi”, rekao je strateg crveno-belih

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan partijom svojih igrača u pobedi nad Valensijom (76:63), iako je kao i utakmici sa Galatasarajem u poslednjoj četvrtini došlo do draastičnog pada i smanjenja ogromne rezultatske prednosti.

Ipak, ono što je najvažnije jeste da su crveno-beli došli do drugog trijumfa u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezoni Evrolige.

"Znali smo da igraju jako svih 40 minuta, da imaju izuzetan napadački potencijal. Napravili smo dobar ambijent protiv ekipe koja je rame uz rame Barseloni i Realu. Odigrali smo odličan meč, gradili rezultat i u svakom trenutku znali šta hoćemo. Valensija je u jednom trenutku bila na malom broju poena, što je pokazatelj na kojem je nivou bila naša odbrana. Hvala navijačima, ali nam trebaju i u nedelju protiv ekipe koja je uz nas najbolja u ligi. Osim zadovoljsta ostaje loš osećaj iz Litvanije, da nije tog poraza pričali bismo o trećem trijumfu. Takve su bile okolnosti, znali smo kako smo tamo došli i kakva je priprema za meč bila. Pokazali smo večeras o čemu se zapravo radi. Pokazali smo da nas ni pobeda protiv Galate ne može dići previše, niti poraz spustiti mnogo nisko. Posao se pravi tek za nekoliko meseci", rekao je Dejan Radonjić.

Crnogorski stručnjak smatra da mora da se skine pritisak sa mladog sastava.

"Ne treba igračima stavljati omču oko vrata. Najmlađa smo ekipa u Evroligi i biće dosta oscilacija. Ovaj tim još sazreva i za sada je na dobrom putu", poručio je Radonjić.

Za razliku od Crvene zvezde, Valensija je doživela i treći poraz u najkvalitetnijem takmičenju. Velimir Perasović naravno nije zadovoljan igrom svog tima.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Kao i do sada pokazali su čvrstinu igre. Naš problem je realizacija, mi nemamo igrače koji bi nam lagano kreirali višak. Ponovo smo imali dosta loš procenat šuta, tako da nismo imali šanse za bolji rezultat. Kada je loš procenat šuta, onda je i lošija odbrana. Nama preostaje da se borimo I probamo da nadoknadimo propušteno u prva tri meča. Moramo bitno da popravimo igru. Atmosfer je bila prekrasna, ni jedan navijač ne igra odbranu, kvalitet Zvezde je prvagnuo. Kada izgubiš nikad nisi zadovoljan, negativan i depremirujući rezultat", rekao je Perasović.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.