Radonjić: Na zagrevanju smo znali da su motivisani

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Na zagrevanju smo znali da su motivisani

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je da je njegov tim izgubio od kvalitetnijeg rivala, koji je žarko želeo pobedu i da se to videlo čim je protivnik istrčao na zagrevanje.

Da li je Crvena zvezda, ove večeri, na startu Top 16 faze odigrala najlošiji meč ove sezone?

"Moguće, ako vi to tako kažete, ali ne bih se u potpunosti složio", rekao je trener crveno-belih Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Radonjić posle utakmice sa Real Madridom u "Kombank areni", koja je završena rezultatom 72:79.

Tih sedam poena razlike ne oslikava tok meča, koji su Španci prelomili u trećoj četvrtini, serijom 14:0 za 13 poena razlike, mada je potom bilo i "plus 18".

"Ako kažete da smo odigrali najlošiji meč", nastavio je Radonjić dijalog s novinarima, "onda treba reći i da smo igrali protiv najjačeg protivnika do sada, objektivno. Real je najbolji tim s kojim smo se susreli i to je bitan razlog što je ovo, ponavljam možda, bio naš najlošiji meč. A, uzroci postoje na obe strane, i do naše igre i do onoga što je moglo da se vidi na terenu, gde je njihv kvalitet bio očigledan", rekao je Radonjić i podvukao da nema mnogo šta da zameri svojim igračima.

Mladi trener ponovio je da je ovo velika škola za njegov tim, koji bi trebalo da raste i stasava uz najbolje u Evropi.

"A, Real je godinama unazad među najboljima, konstantno su u borbi za titulu prvaka Evrope, s tim da su ove godine možda još namereniji da to ostvare, jer su domaćini Fajnal-fora. Mi smo, podsećam, najmlađi tim u Evroligi i mojim igračima je potrebno više ovakvih utakmica".

Radonjić je rekao da je svima u Crvenoj zvezdi bilo jasno da je Real došao rešen da, pred sjajnom publikom u vatrenom ambijentu, završi period loših rezultata (četiri poraza u pet mečeva).

"Čim su istrčali na teren i počeli zagrevanje, njihova spremnost da igraju u ovakvom ambijentu mogla je da se oseti. Njihovi igrači se lako prilagođavaju na ovakve uslove, bili su veoma motivisani".

Radonjić se nije složio sa jednom konstatacijom da je njegova ekipa bila nervozna.

"Na koga tačno mislite?", pitao je novinarku i dobio odgovor da je ceo tim delovao nervozno i nepovezano u određenim delovima igre.

Pogledao je u statistiku i odgovorio.

"Imali smo 13, 14 izgubljenih lopti, to je sjajno kada igrate protiv Reala. Rekao bih da je to izuzetno malo. Izgledalo je u nekim trenucima da delujemo loše, ali kažem, potrebno nam je još ovakvih utakmica da bismo lakše rešavali neke stvari. Bilo je i dobrih delova igre, kada protivnik nije mogao da postigne koš", sumirao je Radonjić.

Uskoro opširnije...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.