Izvor: RTS, 27.Maj.2022, 23:09

Radonjić: Moramo da budemo dobri, sledeći meč biće opasan

Trener crveno-belih Dejan Radonjić bio je zadovoljan igrom njegove ekipe u trijumfu nad Partizanom u prvom meču finala Aba lige. Koncentraciju i odgovornost njegovih izabranika označio je kao ključne u ovom duelu. Radonjić iskoristio prilku da čestita Nikoli Kaliniću rođenje deteta.
Crvena zvezda je u prvom meču finalne serije savladala Partizan sa 90:76. U finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ABA lige igra se na tri dobijene utakmice. Trener Radonjić naglasio da Zvezda mora još bolje u drugoj utakmici koja, po njegovim rečima, moćže da bude opasna.

"Moramo da budemo jako dobri u sledećem duelu jer iskustvo kaže da taj drugi meč može biti jako opasan zbog raznih stvari", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nakon pobede.
Crvena zvezda je krajem prvog poluvremena došla do preokreta i prednosti, koju do kraja meča nije ispuštala.
"Očekivano težak meč. Na početku susreta Partizan je igrao bolje. Gradili su rezultat kvalitetnom igrom. U drugoj četvrtini smo uspeli da dođemo do prednosti. Taj početak treće četvrtine je jako značajan. Uspeli smo u oba pravca da steknemo prednost. Bilo je potrebno da budemo koncentrisani. Nismo dali da nas Partizan stigne što nam se dešavalo u ranijim mečevima", rekao je Radonjić.
Dodao je da je koncentracija njegovih igrača bila važna u ključnim trenucima.
"Ovo je finale, dva najbolja tima u ligi. Uspeli su da nas poremete. Bilo nam je potrebno vreme da se adaptiramo, ali ponavljam, protiv Partizana su važni koncentracija i odgovornost, kako bismo bili na visokom nivou. Partizan je tim koji može da stigne bilo koju razliku", rekao je Radonjić.
On je iskoristio priliku da čestita Nikoli Kaliniću koji je danas postao otac.
Naredni meč finalne serije igra se u nedelju od 20 časova. Ponovo će Crvena zvezda biti domaćin.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.