Radonjić: Cedevita još nije osetila pravi impuls Pionira!

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Cedevita još nije osetila pravi impuls Pionira!

"Ovaj meč je za nas više od igre, a konkretno je razmišljanje da pred našim navijačima dođemo do pobede", rekao je crnogorski stručnjak

Crvena zvezda - Cedevita. Treći put ove sezone, a prvi u Evroligi. Košarkaši srpskog i jadranskog šampiona dočekaće ekspediciju predvođenu Veljkom Mršićem u velikom regionalnom derbiju Grupe E, u poslednjoj rundi pred početak prvih borbi za velike >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pehare. Crveno-beli ove sezone ne mogu da se pohvale pozitivnim skorom protiv starog protivnika, ali se trener Dejan Radonjić nada da će se situacija promeniti.

"Čeka nas još jedan duel protiv Cedevite, prvi u evroligaškim takmičenjima uopšte. Cedevita godinama gradi i izgradila je organizaciono-finansijski stabilan klub, koji beleži dobre rezultate. Ima dosta kvalitetnih domaćih igrača, talentovanih momaka iz okolnih zemalja, a ima i mogućnost angažovanja kvalitetnih stranaca. Četiri pobede su ostvarili u prvoj fazi, od toga tri u gosti, protiv Limoža, Efesa i Milana. Istim ritmom nastavili su odmah i u Top 16, prvo su dobili Darušafaku, potom i nas. Ovo je tim koji je pokazao i dokazao svoj kvalitet i nije čudno to što su među 16 najboljih na kontinentu", rekao je Radonjić i potom detaljnije objasnio Cedevitine kvalitete:

"Pulen igra najbolju sezonu u karijeri, Vajt nastavlja da pruža dobre partije, za Vokera se smatralo da neće biti dovoljno dobar za ovaj tim, a on je pokazao suprotno. Imaju mlade igrače poput Žganeca, Arapovića, možda će igrati i Babić... Tu je i jako talentovani Dženan Musa. Cedevita je tim koji zaslužuje od nas jedan pristup koji mora biti mnogo bolji na terenu nego što je bilo u prethodnom okršaju. Potrebna je mnogo kvalitetnija i koncentrisanija igra u oba pravca, da kroz takav odnos dođemo do pobede".

Oba tima su već i matematički obezbedili plasman u plej-of Jadranske lige, zbog čega ovaj susret u borbi za četvrtfinale Evrolige donosi posebnu motivaciju.

"Ovaj meč je za nas više od igre, a konkretno je razmišljanje da pred našim navijačima dođemo do pobede. Tačno je da je Cedevita slavila u Pioniru, ali nije osetila pravi ritam Pionira. Mi ćemo se zato potruditi da na impulsu atmosfere koja se očekuje da potražimo naš put do pobede", poručio je Radonjić, nakon čega je otkriveno da je kompletan Pionir rasprodat.

Trener vladara srpske i regionalne košarke otkrio je i da ima određenih problema sa povredama igrača, ali nije želeo da otkrije imena.

"Imamo određenih problema, videćemo kakva će biti situacija. Čekamo konkretnu analizu lekarskog tima, pa ćemo znati koga ćemo imati na raspolaganju".

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.