Radničkom početna prednost

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radničkom početna prednost



Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su kod kuće Crvenu zvezdu, sa 3:1, po setovima 25:15, 25:19, 9:25 i 25:22 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa "Viner štetiše" lige Srbije. Drugi meč je na programu takođe u Kragujevcu, u nedelju 27. aprila. Finale se igra do tri pobede.

Kragujevčani su tako došli do početne prednosti posle meča u kojem su zasluženo slavili. Najbolja ekipa u ligaškom delu takmičenja ostvarila je petu pobedu nad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "crveno-belima" iz šest duela ove sezone i u nedelju će, ponovo pred punim tribinama hale "Jezero", imati priliku da dođe na korak od prve titule u klupskoj istoriji.

Gosti iz Beograda u prva dva seta nisu imali rešenje za blok Radničkog. Kragujevčani su slavili sa 25:15 i 25:19, a Zvezda ni u jednom trenutku nije uspela da ugrozi vođstvo domaćih.

Nadu gostima donosi treći set. Zvezda je povela sa 8:4 na prvom obaveznom odmoru i do kraja seta prepustila Radničkom samo pet poena.

Ipak, u četvrti set domaći su ušli svežiji. Zvezda je dugo držala priključak, u jednom trenutku je i povela sa 17:16, ali je to bilo sve od Beograđana. Radnički je brzo preokrenuo, stigao do tri poena viška i realizovao drugu meč loptu za 25:22 u četvrtom setu za konačnih 3:1 u setovima.

Sledeći duel na programu je u Kragujevcu, u nedelju. Treći meć igraće se u Beogradu, 1. maja. Eventualni četvrti susret će biti odigran 4. maja, takođe u Šumicama”, a ukoliko bude bilo potrebno majstorica je zakazana za 8. maj, u Kragujevcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.