Radnički još jednom zaustavljen u taj-brejku

Izvor: KGsport.info, 23.Okt.2013, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički još jednom zaustavljen u taj-brejku


Odbojkaši Radničkog poraženi su u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa u Beču od ekipe Hipo Amštetena sa 2:3 (25:27, 22:25, 25:18, 25:22, 13:15). Kao i protiv Crvene zvezde u Superkupu pre nedelju dana Kragujevčani su uspeli da dođu nadomak preokreta, ali su u uzbudljivoj završnici ipak poraženi.
U prvom setu viđena je velika borba. Od samog početka ekipe su se smenjivale u vođstvu i ta rezultatska klackalica potrajala je do samog finiša ovog perioda, kada Radnički pri vođstvu od 25:24 nije uspeo da iskoristi set loptu, nakon čega domaći dolaze do tri uzastopna poena i rešavaju ovu deonicu u svoju korist sa 27:25.
Početak drugog seta pripao je Kragujevčanima, koji su konstantno imali prednost od jednog ili dva poena. Ipak, domaća ekipa nije dozvoljavala gostima da se odlepe, a posle prvog tehničkog tajm-auta domaći uspevaju da preokrenu rezultat u svoju korist i povedu sa 13:10. Radnički uspeva nekako da se vrati i dođe do izjednačenja (13:13), ali to je bilo sve što su izabranici Dejana Matića uspeli da urade u ovom setu. Amšteten pravi seriju 3:0 i stiže ponovo do tri poena prednosti, što je znalački sačuvao do konačnih 25:22.
Na startu trećeg seta opet je viđena rezultatska klackalica. Radnički je na prvi tehnički tajm-aut otišao sa vođstvom od 8:6. Amšteten je uspeo potom da dođe do izjednačenja (8:8), ali je Radnički dodao gas i sigurnom igrom ponovo došao do dva poena prednosti (10:8) i polako povećavao tu razliku do ubedljivih 25:18 na kraju seta.
Kakav karakter i energiju imaju momci iz srca Šumadije videlo se u četvrtom setu. Iako su domaći navijači posle početnih 2:0 u setovima očekivali laganu pobedu svoje ekipe, ekipa Dejana Matića je pokazala neverovatan voljni momenat i psihičku snagu kada je to bilo najpotrebnije. Kragujevčani su silovito krenuli u četvrtom setu i na prvi predah otišli sa vođstvom od 8:5. U nastavku su domaći uspeli da se za trenutak približe i izjednače rezultat na 9:9, ali Radnički potom pravi seriju od 4:1 i jako brzo vraća prednost od tri poena (13:10). Domaći uspevaju još jednom da se vrate i izjednače na 16:16, ali nisu imali snage za preokret. Radnički je mudrom i strpjivom igrom u finišu seta uspeo da se rezultatski odlepi i reši ovaj period u svoju korist rezultatom 25:22.
Pitanje pobednika je rešavao taj-brejk. A taj peti set kao da je režirao majstor trilera Alfred Hičkok. Odbojkaši Amštetena su znatno bolje krenuli u odlučujućoj deonici i kontrolisali rezultat na startu. Radnički je uspeo da dođe do preokreta i povede sa 7:6, ali domaći vezuju dva uzastopna poena pre promene strana i opet prelaze u vođstvo. Usledio je još jedan dobar period u igri Austrijanaca i razlika se popela na 11:8. U samom finišu domaći su imali prednost od 13:10, ali onda Radnički pravi seriju od 3:0 i dolazi do izjednačenja 13:13. Pravi šok za odbojkaše Amštetena i publiku u „Budocentru“! Ipak, Kragujevčani su tu stali i dozvolili domaćinu da sa dva uzastpona poena dođe do pobede.
Velika šteta što odbojkaši Radničkog nisu uspeli da naprave preokret do kraja i dođu na korak od plasmana u narednu rundu. Ipak, izabranicima Dejana Matića se nema šta zameriti, obzirom da su pružili svoj maksimum, a treba imati u vidu da im je ovo treća „maratonska“ utakmica u samo nedelju dana, što dovoljno govori sa kakvim naporom su Kragujevčani odigrali večerašnji meč.
Nadamo se da će u revanšu, koji je na programu naredne srede u „Jezeru“, Radnički pokazati da je kvalitetnija ekipa od Austrijanaca i da će uspeti da se plasira u narednu rundu.
Podsetimo, od ove sezone važe nova pravila u CEV kupu, tako da se za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2 boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova, o konačnom pobedniku odlučiće “zlatni set”, koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice. Samim tim je Radničkom za direktan prolaz u narednu fazu potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1 u revanšu, što izabranici Dejana Matića, po svemu prikazanom, mogu da ostvare.
Hipo Amšteten – Radnički 3:2 (27:25, 25:22, 18:25, 22:25, 15:13)
Dvorana Budocentar u Beču.
Gledalaca: 400.
Sudije: P. Hoger (Slovačka), K. Luts (Belgija).
Trajanje meča: 134 minuta.
HIPO AMŠTETEN: Kleum 15, Bartunek 2, Vračarić 6, Nađi 17, Ciper 12, Murajer 19, Šnecer (libero), Kriner, Motis, Karlin, Kariman, Ičovski 5. Trener: Martin Kop.
RADNIČKI: Ćirović 9, Jovanović 5, Stevanović 2, Perović 15, U. Ilić 18, Blagojević 13, Pantelić (libero), Maksimović 8, Vulović 13, Premović, Protić, M. Ilić. Trener: Dejan Matić.
Foto: wienerliga.org
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.