Radnički i Vojvodina u borbi za Jadran (18 – Slana bara)

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Maj.2013, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički i Vojvodina u borbi za Jadran (18 – Slana bara)

Radnički više nema pravo na grešku. Posle poraza od Crvene zvezde, šestog u Superligi, Kragujevčane samo pobeda u Novom Sadu nad Vojvodinom ostavlja u trci za četvrto mesto koje vodi u Jadransku ligu.
(FOTO: M. Rašić)
Teško da je bilo ko mogao da pretpostavi da će Šumadinci biti u takvoj situaciji tri kola pre kraja šampionata, naročito posle osvajanja trećeg mesta u ABA ligi i plasmana u Evrokup. Situaciju dodatno pogoršava činjenica da Vojvodina ima dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << pobede više, ali i 15 poena prednosti iz prvog meča odigranog u dvorani „Jezero“.
Ipak, kapiten Kragujevčana Stefan Sinovec gaji nadu da bi njegov tim mogao da dođe do ple-ofa i plasmana u regionalno takmičenje.
U teškoj smo situaciji, s obzirom na to da nam Vojvodina beži dve pobede. Međutim, nije sve gotovo. Dok ima teorijske šanse, borićemo se – rekao je Sinovec.
Na pitanje kako do pobede, Sinovec odgovara:
Samo treba da pokažemo kvalitet, koji neosporno imamo. Mi smo za njih Jadranska liga, oni to još nisu. Oni su još Košarkaška liga Srbije i to moramo da im dokažemo. Igrali smo mnogo bitnih utakmica, ali ova nam je najvažnija. Ako se tako i postavimo, ubeđen sam da ćemo slaviti.
Oni koji su ovu utakmicu u SC Slana bara na Klisi između Vojvodine i kragujevačkog Radničkog proglašavali ključnom za određivanje četvrtog učesnika Jadranske lige, bili su u pravu. Među njima je bio i upravo trener Novosađana Siniša Matić, jedan od najzaslužnijih za dve sjajne sezone novosadskog kluba.
Mada se nalazimo na pragu velikog uspeha nema euforije. Kao i u svaku utakmicu idemo sa željom da pobedimo. Ako smo imali smelosti da to najavljujemo protiv Partizana zašto to ne bismo smeli i protiv Kragujevčana. Ako smo uspeli da ih dobijemo u Kragujevcu sa 15 razlike zašto ne bismo mogli da pobedimo i u Novom Sadu. Respektujemo ih, ali ih se ne plašimo. Igraćemo muški i hrabro, verujem da će to doneti dobar rezultat – uveren je Matić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ključna bitka za Jadran! (18:00h)

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2013

Košarkaši Vojvodine i Radničkog u subotu igraju derbi 12. kola Superlige. Duel koji je Kragujevčanima poslednja nada za plasman na četvrto mesto koje vodi u Jadransku ligu.

Nastavak na Sportske.net...

Pobeda Radničkog, ABA liga u igri

Izvor: B92, 18.Maj.2013

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pobedeili su u Novom Sadu Vojvodinu sa 85:78 (20:17, 24:16, 23:27, 18:18) u 12. kolu Agroživ Superlige Srbije...Kragujevčanima je ovo šesta pobeda u sezoni, veoma važna u borbi za plasman na plej-of i ABA ligu, dok Novosađani sada imaju pet poraza i na četvrtom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.