Radnički - Zvezda (četvrtak, 20.15)

Izvor: B92, 12.Jan.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički - Zvezda (četvrtak, 20.15)

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u četvrtak od 20.15 časova ekipi Radničkog u Kragujevcu u derbiju začelja 16. kola NLB lige.

"Crveno-beli" su u prošlom kolu savladali Budućnost u Pioniru, dok su Kragujevčani izgubili na gostovaju od češkog Nimburka posle produžetka.

Tim sa Malog Kalemegdana je u dosadašnjih 15 kola zabeležio pet pobeda i deset poraza, dok ekipa Miroslava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nikolića ima trijumf više i utakmicu manje. Radnički je u prvom međusobnom okršaju u sezoni pobedio Zvezdu sa 85:83.

„ Meč protiv Radničkog u Kragujevcu će biti težak u svim aspektima. Liga se zahuktava i svaka sledeća utakmica može dosta da znači. Igramo protiv tima koji nas je pobedio u prvom međusobnom duelu i moramo da damo sve od sebe da „vratimo" pobedu i uzmemo bodove u njihovoj hali. Ta pobeda bi mogla da nas dovede u poziciju bolju nego što je bila na početku sezone kada smo takmičenje počeli sa šest poraza. Posle pauze i poraza od Nimburka, poslednja pobeda nas je dosta podigla. Ispred sebe imamo tim sačinjen od veoma iskusnih igrača, koji iza sebe imaju dosta utakmica u ozbiljnim takmičenjima. Oni su ove godine potvrdili kvalitet tako što su pobedili neke od favorizovanih protivnika i odigrali nekoliko sjajnih utakmica", rekao je trener Crvene zvezde Mihailo Uvalin.

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić očekuje tešku utakmicu.

„Mi sada ne igramo protiv iste Zvezde. Sadašnja ekipa nije više mlada, već starija i iskusnija. Subotić, Nedović, Amerikanci nisu neiskusni i mladi, a nosioci su igre. Po kvalitetu smo sada veoma slični, a iz iskustva mogu da očekujem nervoznu utakmicu, na jednu loptu. Biće teško", izjavio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.