Radičević: Mini cilj je 3-0

Izvor: Mondo, 05.Okt.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radičević: Mini cilj je 3-0

Košarkaši Crvene zvezde u šoping centru "Ušće" promovisali prodaju sezonskih ulaznica i tom prilikom se osvrnuli na početak takmičenja u ABA ligi.

Plejmejker crveno-belih Nikola Radičević izjavio je u četvrtak da su iz mečeva protiv Mornara i Mega Bemaxa, odigranih na početku sezone, najvažnije - pobede.

"Najbitnije je da smo pokazali pobednički mentalitet i želju za pobedom, a vremenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ćemo se uigravati i postajati sve bolji. Imamo mnogo prostora za napredak, Tejlor (Ročesti) i Pero (Antić) su nam se tek priključili", rekao je Radičević za "Sport Network".

U sredu je posle pauze zbog povrede zaigrao i Ognjen Dobrić, dok se povratak kapitena Branka Lazića očekuje uskoro.

Crveno-beli se u nedelju u Ljubljani sastaju sa Olimpijom, koja bi takođe mogla da uđe u meč sa skorom 2-0, ako prethodno pobedi Cibonu u Zagrebu.

"To nam je prvo gostovanje ove sezone, tako da će sigurno biti teško, posebno što će se igrati u manjoj dvorani. Olimpija se ovog leta pojačala i osvežila, međutim, naša želja je da se maksimalno spremimo i da nastavimo da podižemo nivo naše igre. Moramo da radimo na detaljima, jer oni odvajaju vrhunske ekipe od prosečnih".

Pored Radičevića, Nikola Jovanović takođe je u razgovoru upotrebio termin "mini cilj". O čemu se radi?

"Mini cilj je da do početka Evrolige ostvarimo skor 3-0 u ABA ligi i da napredujemo iz utakmice u utakmicu", kaže nekadašnji "plej" Sevilje.

Mladi centar Jovanović, posle četiri godine koledža i jedne sezone u američkoj razvojnoj ligi, brzo usvaja zahteve drugačije košarke, kakva se igra u Evropi.

"Za sada je sve super. Jeste da mi fali malo iskustva, ali u timu imamo dosta veterana i starijih igrača, treneri su takođe odlični i uvek me usmeravaju na pravi put. Trudim se da svakog dana napredujem što više", izjavio je Jovanović za "Sport Network", dodavši da je i sam kupio dve sezonske ulaznice, koje će pokloniti roditeljima.

Zanimljivo je da će crveno-beli za Ljubljanu krenuti već u petak, dakle dva dana pre utakmice.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.