RK Crvena zvezda: Nijedan član Novog Pazara nije bio ugrožen

Izvor: SandzakPress.net, 11.Okt.2021, 17:18

RK Crvena zvezda: Nijedan član Novog Pazara nije bio ugrožen

Rukometni klub Crvena zvezda odbacio je navode da je ekipa Novog Pazara bila ugrožena tokom utakmice u Beogradu, izrazio je žaljenje zbog situacije i uvredljivog transparenta i naveo da crveno-belima od tada stižu pretnje u klub. – Moramo da obavestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vređan tokom 60 minuta, kako su naveli u saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << navijača ne možemo uticati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu – navodi se u saopštenju rukometnog kluba Crvena zvezda. Zvezda je sinoć u Beogradu pobedila Novi Pazar sa 33:24, u meču četvrtog kola A grupe Arkus lige. Klub iz Novog Pazara saopštio je posle utakmice da su njegovi članovi vređani na nacionalnoj osnovi tokom čitavog meča, da je na tribini istaknut uvredljiv transparent i da su navijači skandirali ratnom zločincu Ratku Mladiću i uzvikivali – „poturice” i pevali šovinističke pesme. Zvezda je izrazila žaljenje zbog situacije koja je nastala i spornog transparenta i navela da je učinila sve kako bi na pravi način organizovala utakmicu. – Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica obezbedi na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen – piše u saopštenju. Zvezda je obavestila javnost i da su klub i igrači proteklih sezona bili izloženi „brojnim pogrdnim skandiranjima i uvredama sa tribina” na utakmicama u Srbiji, a da su pretnje stigle i sinoć. – S obzirom da od sinoć, posle utakmice, dobijamo preteće poruke poput: ‘da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći’, iako kao klub nismo nikoga uvredili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gde da idemo, odnosno gde ćemo igrati – navodi se. – Rukometnom klubu Novi Pazar, sa kojim imamo korektne i dobre odnose, želimo sve najbolje u ovoj takmičarskoj godini – dodaje se u saopštenju i ističe da se Zvezda povodom ovog slučaja neće više oglašavati. (Zurnal) The post RK Crvena zvezda: Nijedan član Novog Pazara nije bio ugrožen appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

NOVA, RUŽNA SCENA SRPSKOG SPORTA: Crvenoj zvezdi stigle pretnje iz Novog Pazara – ‘Kažu da nećemo izaći iz grada!’

Izvor: HotSport.rs, 11.Okt.2021

Tenzije oko utakmice Crvena zvezda - Novi Pazar se ne smiruju.. The post NOVA, RUŽNA SCENA SRPSKOG SPORTA: Crvenoj zvezdi stigle pretnje iz Novog Pazara – ‘Kažu da nećemo izaći iz grada!’ appeared first on HotSport.

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.