REGION PODRHTAVA: Nikola Ivanović je novi košarkaš Crvene zvezde (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021, 18:49

REGION PODRHTAVA: Nikola Ivanović je novi košarkaš Crvene zvezde (FOTO)

Bomba na Malom Kalemegdanu.

Kako nezvanično saznaje "RSB", prvo letnje pojačnje u redovima Crvene zvezde biće Nikola Ivanović, plejmeker koji je prethodnih sezona nastupao za Budućnost.

Ivanović je  crnogorski košarkaš, rođen 19. februara 1994. godine u Podgorici. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Mornaru iz Bara, da bi 2011. godine prešao u Budućnost. Sa Podgoričanima ostaje do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kraja sezone 2014/15. kada sporazumno raskida saradnju.

BREAKING KK Crvena Zvezda is signing Nikola Ivanovic from KK Buducnost

— ABA league News and Rumours (@Abarumours) June 18, 2021

U leto 2015. Ivanović je postao igrač Mega Leksa. Sa Megom provodi jednu sezonu u kojoj je osvojio Kup Radivoja Koraća, igrao finale ABA lige i pomogao timu da ostvari plasman u regionalno takmičenje i naredne sezone. Ivanović je za 30,2 minuta na parketu u ABA ligi, prosečno beležio 13,4 poena uz 5,2 asistencije i 1,5 ukradenih lopti.  U junu 2016. prelazi u AEK iz Atine.U januaru 2017. prosleđen je na pozajmicu Orlandini sa kojom se zadržao do kraja sezone. Od septembra 2017. ponovo je igrač Budućnosti.

Први летњи потпис и појачање - Никола Ивановић | RedStarBelgrade#kkcz #rsb https://t.co/0rRsnCuYWO

— Red Star Belgrade (@RSBForum) June 18, 2021

Ivanović je prethodnu sezonu u Budućnosti proveo na parketu prosečno po 30 minuta po utakmici, beležio 12,9 poena i 4,9 asistencija po meču u ABA ligi. U Evrokupu, u regluarnom delu sezone provodio je prosečno po 25 minuta na terenu uz 14, 2 poena i 4,2 astencije po meču. U Top 16 fazi i četvrtini finala Evrokupa pružao je odlične partije gde se posebno istakao u mečevima protiv Trenta i Lokomotive.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.