RAT U SRPSKOM RUKOMETU: Milena Delić UDARILA na Zvezdu, oni UZVRATILI

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 21:04

RAT U SRPSKOM RUKOMETU: Milena Delić UDARILA na Zvezdu, oni UZVRATILI

Očajno stanje u nekada trofejnom sportu.

Srspki rukomet tone sve niže. Rezultatski, ali i u svakom drugom smislu. Veliki neuspesi nacionalnih selekcija su izazvali su tektonske poremećaje. Ljiljana Knežević je podnela ostavku na mesto člana UO, a to je za njom uradio i Milorad Krivokapić, nekada ispred UO zadužen za muške reprezentativne selekcije, a mnogi žele smenu na vrhu Saveza.

Predsednik RSS-a Milena Delić je u izjavi za Žurnal, rekla da je krivac na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hajku protiv nje ŽRK Crvena zvezda.

- Kazaću otvoreno, počelo je kad ženskom klubu Crvena zvezda nisam dozvolila da mimo propisa i propozicija uđe u Superligu. Tada su tražili od mene da prekršim pravila. I to su išli naokolo, imala sam velike pritiske od ministara, tek kad ništa od toga nije prošlo došli su do mene. 

- Problemi počinju kad je RS Srbije vratio ligu pod svoje okrilje. Tada smo svima izgleda poremetili planove. To što neko kritikuje mene sasvim je u redu, nisam živela od rukometa, uvek sam dala više i nije mi žao. Došla sam da učinim nešto bolje. Nekima se ne sviđa što radim na taj način. Na mene niko ne može da utiče, imam stav i neću da kršim propozicije. Ako se ne plašim što bi se plašio neko drugi.

Sada je stigao odgovor ŽRK Crvena zevdza koji prenosimo u celosti.

- Onom starom čuvenom rečenicom "da je napad najbolja odbrana" vodila se i predsednica RS Srbije Milena Delić na Skupštini. Bez imalo stida, upirala je prstom u svakog ko se drznuo da ne misli kao ona. Кao oni. Crvena zvezda je veća od svih i svega i nikada neće ćutati na beskurpulozne laži i optužbe.

Jasno nam je bilo i prošle sezone da RS Srbije ne odgovara jak i stabilan klub, nažalost i ove se ta tvrdnja pokazala kao istinitom. Odgovorno tvrdimo da Milena Delić nije trpela pritiske bilo kojih ministara, jer pretnje i pritisci nisu naš manir. Očigledno je Delićeva navikla na taj vid komunikacije i rešavanje problema, ali Zvezda nije i nikada neće. Istina je da smo želeli da zauzmemo upražnjeno mesto u Superligi posle odustajanja Vrbasa. Garantovali smo jak i stabilan tim, borbu za vrh i da liga, kako je i propisano, ima dvanaest klubova. Кao i svi što žele dobro ovom sportu, tako smo i mi naišli na zid. Rekla nam je da to ne može da se dogodi, da smo došli četiri dana ranije, problem bi bio rešen. Mi ne znamo i dalje šta bi se promenilo, ali smo prihvatili odluku, sačekali godinu dana i obezbedili plasman u Superligu.

Na tom sastanku smo zamolili predsednicu da kao veliki sportski radnik sazove UO i dozvoli Zvezdi da igra Superligu. Milena Delić je na to odgovorila da neće promeniti odluku, pa čak i ako je na štetu rukometa. Tražili smo i baraž da igramo, ali ni to nismo dobili. Srećom po rukomet, Temerin nije imao problem. U tom slučaju predsednica nije gledala ni propozicije, ni pravila. A reagovali su i sportski inspektor, ali i Ministarstvo sporta i omladine! Кako je moguće da je predsednica tada promenila propozicije i dozvolila nepostojeći baraž i time prekršila sva pravila. Zanimljivo, nikada ni jedno telo RSS o tome nije raspravljalo.

Predsednice, nas samo zanima šta to loše radi Crvena zvezda? Čime ona ruši ugled rukometa i Saveza? Da li je problem što vraća igračice i reprezentativke iz inostranstva, što mlade devojke biraju i žele da ostanu u Srbiji, a ne idu po svaku cenu u inostranstvo? Jel problem što puni dvorane gde god da se pojavi? Ili što je rukometna javnost prepoznaje kao najveće osveženje ovog sporta?

Šta Vam tačno smeta i kako to Crvena zvezda narušava ugled Saveza koji pod Vašom vladavinom ima najlošije rezultate u istoriji? - stoji u saopštenju ŽRK Crvena zvezda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.