RADONJIĆ PRED START SEZONE: ABA liga mnogo kvalitetnija, pojačanja će doći…

Izvor: HotSport.rs, 29.Sep.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADONJIĆ PRED START SEZONE: ABA liga mnogo kvalitetnija, pojačanja će doći…

Na konferenciji Dejana Radonjića pred start ABA lige, neizostavna tema, naravno, bila su pojačanja, koja navijači tako željno iščekuju.

Dejan Radonjić počinje novu sezonu na klupi Crvene zvezde, sa kojom je bio deo istorije u prethodnim godinama po mnogo parametara. Sada počinje nova, kako kaže, nikada jača liga u regionalnom takmičenju, a istakao je i koji timovi su najveća pretnja crveno-belima.
– Već sam pričao o ABA ligi. Ove godine je znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << kvalitetnije nego pre. Ne samo zbog direktnih rivala, već i zbog kvaliteta ostatka lige, što bi trebalo da donese i teže mečeve, ali i veće uživanje navijača. Izdvojio bih pre svega Cedevitu i Budućnost, ali i Megu koja je stvorila opet tim pun potencijala. Partizan je znatno jači nego prošle godine, za nas je to izazov više – izjavio je Dejan Radonjić.
Prvi rival biće MZT iz Skoplja.
– Imaju ekipu koja gađa uspeh i u Evrokupu, imaju i novog trenera. Nema potrebe za oprezom jer moramo da odigramo maksimalno da bismo dobili meč. Očekuje nas težak raspored, Zadar koji nije lak rival, Mega, pa Evroliga… Potrebno je, pored kvaliteta, voditi računa i o svežini, što će biti teško. Biće sigurno oscilacija, ali sad je cilj da pronađemo svoje mesto u Evroligi – poručio je strateg crveno-belih.

– Očekujem da ćemo biti jači tokom sezone. Možemo da osvojimo ABA, a što se EL tiče, to tek treba da se sagleda, još se ništa ne zna. Daćemo sve od sebe da ostanemo deo Evrolige i naredne godine – prokomentarisao je Radonjić.
FOTO: STARSPORT Neizostavna tema, naravno, bila su i pojačanja, koja navijači tako željno iščekuju.
– Ne bi trebalo da razmišljamo o tome šta bi bilo kad bi bilo. Na kraju prošle sezone je ideja bila da od postojećeg kadra ostanu oni koje smo želeli da zadržimo. Imamo veliki uticaj visokih plata u NBA, pa novi format lige…
– Mi smo doveli one koji su nam finansijski bili dostupni. Želimo da prpnađemo dostupna rešenja koja će biti korisna i koja će se adaptirati timu. Moramo da povučemo najbolji potez. Idealno rešenje ne postoji. Trenutno imamo 12 igrača sa srpskim pasošem.

– Ranije se mnogo mašilo sa pojačanjima, zbog toga se ovoliko čekalo na ovu poziciju na kojoj smo trenutno.
O Bjelici, Kuzmiću, Dženkins:
– Kvalitetni su ljudi i na dobar način su ušli u tim. Za sad izgleda da smo došli do dobrih rešenja. Dženkinsa znamo i znamo šta možemo da očekujemo. Nema nepoznanica – zaključio je Dejan Radonjić.
Pripremili: Strahinja Nikolić i Stefan Smuđa
The post RADONJIĆ PRED START SEZONE: ABA liga mnogo kvalitetnija, pojačanja će doći… appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Partizan dovodi pakleno domaće pojačanje! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2016

Košarkaški klub Partizan sudeći po situaciji angažovaće je još jedno domaće pojačanje pred start ABA lige...Reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama Petar Rakićević (21, 204)  trebalo bi da potpiše ugovor sa crno-belima, prenosi "Blic". Rakićević je dobio raskid ugovora sa Metalcem...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.