Put koji Zvezda treba da sledi

Izvor: Mondo, 29.Nov.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put koji Zvezda treba da sledi

Drugo poluvreme duela sa Napolijem putokaz u kom smeru bi trebalo da napreduje Crvena zvezda.

/Od novinara MONDA iz Italije/

Posle generalnog direktora Zvezdana Terzića i trenera Vladana Milojevića, fudbaleri Crvene zvezde i sami su apostrofirali drugo poluvreme duela u Napulju kao putokaz za budućnost.

Uspeli su da postignu gol, oslobode se pritiska i čak da u pojedinim periodima drugog dela utakmice oni budu ti koji diktiraju tempo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"U drugom poluvremenu smo se nadigravali sa njima", konstatovao je Milan Borjan posle meča.

"Koštale su nas naše greške, primili smo tri gola, ali Bože moj, idemo dalje... Generalno smo odigrali super, treba tako da nastavimo i sledeće godine se vratimo sa više iskustva, pa da probamo nešto da napravimo. Ovakve utakmice dobro nam dođu za iskustvo, treba da budemo ponosni dokle smo dogurali", dodao je golman crveno-belih.

Narednu utakmicu u elitnom takmičenju Zvezda igra protiv Pari sen Žermena 11. decembra kod kuće. Ako pobedi, a Liverpul izgubi od Napolija, čeka je drugu sezonu zaredom prezimljavanje na evropskoj sceni.

"Još smo u igri za Ligu Evrope, imamo šanse. Daćemo sve od sebe da probamo da pobedimo PSŽ, kao što smo pobedili Liverpul. Nikad se ne zna, možda i prođemo", naglas razmišlja Borjan i naglašava:

"Treba da izađemo sa dosta, da se ne izrazim vulgarno, onih muških stvari i da probamo da pobedimo".

Miloš Degenek smatra da bi tok utakmice na San Paolu bio drugačiji da Napoli nije poveo u 11. minutu posle kornera.

"Primili smo rano gol. Da nismo, drugačije bi se odvijala utakmica. Ponosan sam na saigrače i stil kako smo igrali, ali nažalost izgubili smo", rekao je štoper crveno-belih.

"Malo nam je falilo i iskustva", iskren je Degenek.

Za predstojeću utakmicu sa Parižanima biće prisutna posebna motivacija kod domaćih fudbalera.

"Biće teško protiv Pari sen Žermena, ali pokušaćemo da pobedimo i revanširamo im se za 1:6".

Osvrnuo se štoper i na odsustvo njegovih saigrača, koji su povređeni. Najpre Savića i Stojkovića.

"Možda bi rezultat bio povoljniji da smo boli u punom sastavu, ali svi smo ekipa i ne volim da gledam pojedinačno".

Razočaran igrom, ali ne i ukupnim utiskom bio je Veljko Simić.

"Nakon pobede nad Liverpulom porasli su apetiti i narvno da nismo zadovoljni porazom. Napredujemo iz dana u dan", ocenio je mladi vezista.

Ono što posebno može da raduje navijače Crvene zvezde je uvođenje talentovanog Dejana Joveljića za drugi deo utakmice. "Zvezdino dete", uneo je živost u napad gostiju, bio je uporan u duelima sa Kulibalijem, jednim od najboljih štopera današnjice.

Zbog čestih povreda trojice iskusnijih napadača - Boaći, Pavkov, Stojiljković - možda je došlo vreme da Joveljić sve više dobija glavnu reč...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.