Prvenac Mezenge za pobedu Zvezde protiv Slovačkog

Izvor: Blic, 13.Jul.2011, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvenac Mezenge za pobedu Zvezde protiv Slovačkog

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su češkog prvoligaša Slovačkog sa 1:0 u prijateljskom meču odigranom u austrijskom mestu Unteršicenu. Jedini gol postigao je novi napadač crveno-belih Bruno Mezenga.

Igrači Zvezde uspeli su da i u četvrtom meču na pripremama sačuvaju mrežu (0:0 sa Kolumbijom, 2:0 protiv Matersburga, 9:0 protiv Unteršicena), a meč će se najviše pamtiti po prvencu novog napadača Bruna Mezenge.

Brazilac je u drugom kontaktu s loptom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u 66. minutu posle centaršuta Filipa Stojkovića lepo reagovao i doneo trijumf nametnuvši sebe kao idealnu zamenu za povređenog Vinisijuša Pašeka.

Zvezda je meč započela u sastavu Bajković, Mikić, Mijailović, Vilotić, Tošić, Kovačević, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Borha i Perović.

Igralo se po velikoj vrućini zbog čega je umesto u 17 počeo u 18 časova.

Imala je Zvezda puno prilika, a Borha i Perović bar dve stopostotne situacije kada je bilo jako teško promašiti gol.

Odbrana je delovala uigrano, a u prekidima je dominirao Milan Vilotić.

Kadu, Vešović i Reljić su uneli živost u drugom poluvremenu u igru crveno-belih, a Mezenga kreativnost u napadu.

Poslednju proveru na pripremama, Zvezda će imati u subotu u 18 časova protiv izraelskog prvoligaša Aštoda.

Crveno-bele u petak u Nionu očekuje žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, koje će se igrati 28. jula i 4. avgusta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.