Izvor: Politika, 19.Jan.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki zadovoljan početkom priprema

Zeta – Crvena zvezda 0:2. – Strelci Lazović i Ignjatijević. – U Golubovcima 3.500 gledalaca. – Veliko interesovanje u Crnoj Gori za „crveno-bele”

Robert Prosinečki je debitovao pobedom na klupi Crvene zvezde, u svom prvom samostalnom trenerskom poslu. Na pripremnoj utakmici u Golubovcima, „crveno-beli” su savladali crnogorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prvoligaša Zetu s 2:0 (0:0). Pred krcatim tribinama na stadionu na Trešnjici, na kojima je bilo 3.500 gledalaca, najtrofejniji klub s prostora bivše Jugoslavije je zasluženo pobedio, iako Prosinečkom rezultat uopšte nije bio u prvom planu.

– Pripreme smo počeli pre deset dana, a juče smo imali dva treninga i znam da su igrači umorni. Ipak, borili su se i želeli da odigraju što bolje. Zadovoljan sam kako su ispunili neke ciljeve i sada nastavljamo dalje s radom. Ambijent na stadionu je bio sjajan. Drago mi je što je došlo ovoliko ljudi. Tek smo započeli pripremni period i teško je sada napraviti dublju analizu. Čekamo štopera i možda još jednog igrača, kako bismo bili kompletni do odlaska u Tursku 1. fenbruara – rekao je Prosinečki.

Nekadašnja igračka vedeta Zvezde iz njenog najslavnijeg perioda i proslavljeni hrvatski fudbaler, prema očekivanjima je od početka izveo trenutno najjači sastav. Povreda Mikića, uslovila je odluku Prosinečkog da upari štopere Adija i Tošića, dok su na bekovskim pozicijama bili Ninkov i Reljić. U zgusnutom veznom redu u prvom planu su Koroman, novajlija iz Brazila Evandro i perspektivni Crnogorac Vešović, a nešto defanzivniju ulogu su imali Milovanović i Isah (Gana). Napad je predvodio najbolji strelac u jesenjem delu prvenstva Kaluđerović. Evandro je ostavio dobar utisak i pokazao da je dobar tehničar.

Zvezda je povela golom „rezerviste” Lazovića u 56. minutu, posle asistencije napadača Jevtića. U nastavku susreta je viđena veoma borbena utakmica, a domaći su imali nekoliko povoljnih prilika koje nisu iskoristili. Konačan rezultat je postavio levi bek Ignjatijević u samoj završnici meča, zatresavši mrežu volejom posle kornera. U drugom poluvremenu se požrtvovanjem istakao omladinac Mijailović, ali i ostali fudbaleri Zvezde su se dosta zalagali na prvoj proveri na zimskim pripremama.

Dolazak Crvene zvezde s novim trenerom Prosinečkim je izazvao veliko interesovanje u Crnoj Gori, pa se najavljuje da će i u nedelju na meču sa Sutjeskom, stadion u Nikšiću takođe biti pun.

Crvena zvezda je igrala u sledećem sastavu: Stamenković, Ninkov, Reljić, Adi, Tošić, Isah, Milovanović, Evandro, Koroman, Vešović, Kaluđerović. Igrali su još: Bajković, Ignjatijević, Lazović, Binić, Đorđević, Kadu, Perović, Jevtić, Mijailović, D. Srnić.

----------------------------------------------------------

Mugoša pozajmljen Jagodini

Crvena zvezda je veznog igrača Marka Mugošu pozajmila Jagodini. Mugoša je pre godinu dana stigao na „Marakanu”, ali nije opravdao očekivanja, pa je retko igrao. Bio je donedavno na pozajmici u podgoričkoj Budućnosti, a sada će pokušati da se dokaže u Jagodini.

L. D.

objavljeno: 20.01.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.