Prosinečki: Prolazimo bez problema

Izvor: Politika, 15.Jul.2011, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki: Prolazimo bez problema

Protivnik Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće letonski Venstpils ili beloruski Šahtjor Soligorsk. – Letonci u prvom meču pobedili u gostima s 1:0. – Zvezda gost 28. jula, revanš 4. avgusta na „Marakani”

Protivnik Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće pobednik duela: Venstpils (Letonija) – Šahtjor Soligorsk (Belorusija). U prvom meču letonski tim je kao gost pobedio s 1:0 i mnogo je bliži plasmanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u treću rundi. Vicešampion Srbije, ali i najtrofejniji klub bivše Jugoslavije i nekadašnji prvak Evrope, veliki je favorit, bez obzira ko mu bude rival, pa se čak može reći i da je sreća bila saveznik Zvezde na žrebu u sedištu Evropske fudbalske unije u Nionu (Švajcarska).

Prvenstvo Letonije je u toku, a Venstipls je posle 16 kola lider, uz bilans: 11 pobeda, dva nerešena meča i tri poraza. Ovaj klub je osnovan tek 1997, fuzijom dva kluba – Vente i Nafte. Tri puta je bio prvak Letonije (2006, 2007, 2008) i jednom pobednik regionalne Baltičke lige (2010). Pre dve godine je načinio podvig plasmanom u Ligu Evrope, ali je prošle sezone ispao već u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, kada ga je eliminisao makedonski Teteks. Venstpils je domaćin na Olimpijskom stadionu, čiji je kapacitet 3.200 mesta.

Šahtjor Soligorsk je osnovan 1961, a prvak Belorusije je bio samo jednom (2005). Trenutno je u beloruskom šampionatu drugi, a lider je s osam bodova više BATE Borisov.

– O mogućim protivnicima znam samo iz kojih su država i da je letonski tim kao gost pobedio u prvom meču s 1:0. Njihov revanš meč u Letoniji posmatraće uživo moj pomoćnik Žarko Đurović, tako da ćemo imati više informacija i znati protiv koga igramo. Optimista sam i verujem da bez problema prolazimo dalje. Naravno, neće biti lako, čujem da Letonci imaju mnogo stranaca, da dobro rade. Ali, naše šanse su velike – rekao je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, koji se nalazi sa ekipom na pripremama u poznatoj banji Tacmansdorf u Austriji.

Sportski direktor „crveno-belih” Ivan Adžić je kazao:

– Oba kluba su za mene potpuno nepoznanica, ali nikoga ne potcenjujemo. Međutim, takve rivale, klub renomea Zvezde jednostavno mora da prođe.

Dakle, Prosinečki i Adžić su zadovoljni žrebom, mada trener više voli kada je domaćin u prvom susretu, a direktor kad je revanš na „Marakani”, tako da je on zadovoljan i žrebom i rasporedom. „Crveno-beli” su od pet mogućih rivala želeli da izbegnu belgijski Vesterlo i kiparski AEK iz Larnake, a letonski Venstpils ili beloruski Šahtjor Soligorsk ne bi trebalo da budu teška prepreka za klub koji je bio šampion Evrope i sveta (1991), finalista Kupa Uefe (1979), šest puta polufinalista evropskih kupova, a čak 15 puta je igrala u četvrtfinalu…

L. Delić

-----------------------------------------------------------

Susret Antonijevića s Infantinom

Savetnik predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića za medije Miodrag Antonijević, sreo se juče u Nionu s generalni sekretarom Evropske fudbalske unije (Uefa) Đanijem Infantinom. Razgovor je bio kratak, a Infantino je poželeo uspeh Zvezdi i novi susret s njenim predstavnicima, dan pre žreba za četvrto kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Pored Antonijevića, u Švajcarskoj su bili portparol „crveno-belih” Marko Nikolovski i klupski menadžer za bezbednost Ivan Petrić.

-----------------------------------------------------------

Danas s Aštodom u Austriji

Fudbaleri Crvene zvezde će danas u Bad Tacmansdorfu, pri kraju letnjih priprema u Austriji, imati završnu proveru, a rival će im biti izraelski prvoligaš Aštod. Meč će biti odigran u Bad Tacmansdorfu, s početkom u 18 č.

objavljeno: 16.07.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.