Pronašli smo dokaz da je Zvezda pokradena protiv Olimpijakosa: Sudija Javor prekršio pravilo Evrolige! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronašli smo dokaz da je Zvezda pokradena protiv Olimpijakosa: Sudija Javor prekršio pravilo Evrolige! (FOTO) (VIDEO)

Crvena zvezda je u sredu poražena u Areni od Olimpijakosa posle prodžetka sa 66:64, a mnogi navijači beogradskih crveno-belih optužuju arbitra Damira Javora da je svojom odlukom oštetio njihov klub i uticao na to da poraženi napuste parket.

Naime, on je u jednom od najbitnijih momenata meča dodelio loptu za Olimpijakos, kada je 20 sekundi pre kraja Gudurić bio u prodoru, ali je posle duela sa Papanikolauom lopta završila u autu. Prvobitni utisak bio je da se bek Zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << snašao i da je loptom napucao grčkog košarkaša, nakon čega je ona izašla u aut. To je i španski sudija pokazao, a on je bio najbliže pomenutoj situaciji.

Ipak, na insistiranje Damira Javora, koji je bio najudaljeniji od dešavanja, gledao se ponovljeni snimak. To je trajalo čitavu večnost, i puna dva i po minuta Javor i drugi arbitar su gledali ponovljeni snimak. Očigledno da nije mogla jasno da se proceni situacija na osnovu snimaka, a Javor je na kraju odlučio da dosudi mrtvu loptu, što se i jasno čuje na snimku, nakon čega pokazuje da je lopta za Olimpijakos, pošto je strelica za posed bila na njihovoj strani.



Ipak, upravo tu je Javor povredio pravila, jer u slučaju ''mrtve lopte'' nakon pregledanog snimka, gde ne može jasno da se ustanovi čija je lopta, na snazi ostaje prvobitna odluka koja je doneta pre pregledanja snimka, a ta odluka bila je da je lopta za Zvezdu.

Kontaktirali smo i košarkaškog sudiju kako bi nam bliže objasnio pomenutu situaciju, ali je on želeo da bude anoniman.

- U pitanju je klasična povreda materijalnih pravila igre. On nema pravo da menja odluku kolege, ako se na snimku ne vidi jasno situacija, nemaš pravo da menjaš tako krupnu stvar. Bilo bi drugačije da je on sudio Guduriću aut. Nakon pregledanog snimka morao je ili da podrži kolegu ili da na osnovu snimka promeni posed, ali nikako nije smeo da menja posed kroz mrtvu loptu. Ono što me je iznenadilo jeste blaga reakcija Zvezdine klupe, kao da niko od njih nije znao za ovo pravilo - rekao je za Telegraf košarkaški sudija, koji nije želeo da mu se otkriva identitet.

Foto: Euroleague

Njegove reči potvrđuje i pravilo Evrolige u članu 1, pod tačkom C, vezanom za odluke sudija na osnovu pregleda ponovljenih snimaka.

- Prvobitna odluka koju je doneo jedan od sudija uvek će biti primarna u odnosu na pregledanja snimka, može se promeniti samo ako snimak kristalno jasno i ubedljivo pokazuje sudiji da to treba uraditi - piše u Evroliginom pravilu.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovako su navijači Zvezde iskalili bes na Javoru posle skandalozne odluke (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017

Navijači Crvene zvezde salvama zvižduka i uvredama su ispratili arbitra Damira Javora, koji je napravio kardinalnu grešku u porazu košarkaša od Olimpijakosa...Sudija iz Slovenije oštetio je Zvezdu u prelomnim trenucima kada je preinačio odluku kolege, i to posle pregledanja snimka koji ništa...

Nastavak na Telegraf.rs...

Neverovatno negativna statistika: Zvezda gubi skoro svaki meč u EL kada joj sude arbitri iz ABA lige!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017

Poraz Zvezde od Olimpijakosa i dalje je tema dana u Srbiji, a posebno zbog kontroverzne i sporne odluke arbitra Damira Javora, koji je u poslednjem napadu na 20 sekundi do kraja dodelio loptu igračima Olimpijakosa nakon pregledanog snimka, na kome nije mogao da ustanovi šta se tačno dogodilo...Slučajnost...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.