Probudili se Katai i Despotović

Izvor: Politika, 29.Nov.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probudili se Katai i Despotović

Prvenstvo države u fudbalu: Crvena zvezda – Beograd 2:1 (1:0). – Gol za goste s Karaburme postigao Duronjić

Crvena zvezda je pobedila Beograd s 2:1 (1:0). Za nju je najvažnije da je osvojila tri boda posle dva nerešena meča u prvenstvu, a gosti s Karaburme mogu da budu zadovoljni što su bili ravnopravan protivnik.

Nije bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << to igra za pamćenje, ali, čak i u onom razdoblju kad golmani nisu imali posla nešto se dešavalo na igralištu. Međutim, ni jedna, ni druga ekipa nisu pokazale odlučnost.

Tempo je zavisio od trenutnog rezultata. Zvezda je čuvala rano stečenu prednost, a kad je protivnik izjednačio, onda je zaigrala napadačkije.

Crvena zvezda je već u drugom minutu postigla toliko željeni gol. Gol koji nije dala na prethodne dve utakmice.

Pečnik je s leve strane ušao u šesnaesterac i ubacio loptu pred gol. Ona je došla do Kataija, kome nije bilo teško da je se šest-sedam metara pošalje u mrežu – 1:0.

Međutim, to rano vođstvo nije podstaklo Zvezdu da juriša. Kao da je bila zadovoljna rano stečenim preimućstvom, pa se nije opredelila da kapital poveća, nego da umrtvi igru i da ga tako sačuva. Pa, ako se ukaže prilika, da učini nešto više.

„Plavo-beli” su, takođe, bili uzdržani. Nisu hteli da jure izjednačenje, nego je i njima odgovaralo da se igra mirnije. U takvoj igri mogli su i da iznenade domaćina. Ješić je s oko 25 metara odlično šutirao, ali je Rajković bio na pravom mestu i loptu koja je letela pod prečku izbacio u korner.

Posle duže igre bez opasnijih prilika gosti su zapretili. Međutim, Andrić se nije snašao, mada je primio loptu duboko iza leđa uspavane zadnje linije Zvezdine odbrane. Ali, njega kao da je uplašilo što je Rajković istrčao, pa je jednostavno prepustio loptu Zvezdinom golmanu, koji ju je izbio u aut.

U nastavku utakmice Lalatović je rešio da pojača napad, pa je uveo u igru klasičnog napadača Despotovića. Mogla je Zvezda da povede posle toga, ali je posle odličnog centaršuta Ristića iz slobodnog udarca Grujić glavom šutirao pored gola. Kompletna odbrana gostiju na čelu sa svojim golmanom bila je kao skamenjena.

Posle duže pauze imao je posla golman Zvezde. U 68. minutu je posle slobodnog udarca sa svoje leve strane izboksovao loptu, ali je ona na dvadesetak metara pala na grudi Ješiću, koji ju je primirio, namestio se i pucao. Ali, Rajković je stigao da se vrati i lako uhvatio loptu.

I to kao da je bila najava da tim s Karaburme može da učini i nešto više. U 72. minutu je Rajković savladan. Posle lepe akcije Duronjić je umakao pažnji Zvezdine odbrane i kad mu je golman Zvezde istrčao u susret pribrano je poslao loptu u mrežu – 1:1.

Posle toga „crveno-beli” nisu imali šta da čuvaju. Stavili su akcenat na napad i stvorili nekoliko prilika od koju je najpovoljniju propustio Pečnik. Bio je u sličnoj situaciji kao Duronjić, ali je promašio gol.

Sve je to ispravljeno u 80. minutu. Lazović je uposlio Pečnika, a on iz prve odlično u prazan prostor prosledio loptu Despotoviću, koji je zaobišao golmana Čupića i poslao loptu u praznu mrežu – 2:1.

I to je bilo dovoljno Zvezdi za pobedu. „Plavo-beli” se nisu predavali, ali nisu mogli ništa da učine.

Stadion: C. zvezde. Gledalaca: 10.000. Sudija: Jovanović (Beograd). Strelci: 1:0 Katai (2), 1:1 Duronjić (72), 2:1 Despotović (80). Žuti kartoni: Lazić (C. zvezda) i Aksentijević (Beograd).

CRVENA ZVEZDA: Rajković 7, Pavićević 7, Antić 7, Grujić 6, Jovanović 6, Lazić 6, Lazović 7, Ristić 6, Pečnik 7, Katai 6 (od 60. Bosančić 6), Gavrić 5 (od 53. Despotović 7). Trener: Lalatović.

BEOGRAD: Čupić 7, Aksentijević 5, Antonov 6, Alempijević 6, Dautović 6, Vasiljević 7, Jovanović 5 (od 64. Duronjić 7), Paločević 6 (od 58. S. Janković 6), Andrić 5, Gajić 6 (od 77. Belaković 6), Ješić 7. Trener: Đurđević.

I. Cvetković

objavljeno: 30.11.2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.