Privedeno 18 navijača,11 povređenih

Izvor: B92, 26.Nov.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno 18 navijača,11 povređenih

Beograd -- Policija je, zbog remećanja javnog reda i mira na 141.derbiju privela 18 osoba, među kojima tri maloletnika. Povređeno 11 osoba, niko nije u životnoj opasnosti

Vlasnik klinike Anlave koja je dežurala na stadionu Crvene zvezde, Slobodan Ivanović, rekao je da su lekarske ekipe imale četiri manje intervencije na stadionu, a da je sedmoro ljudi prebačeno u Klinički centar.

"Od tih sedmoro, četvoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imalo povrede gornjih i donjih ekstremiteta. Jedni su povredili dlanove na šiljcima ograde, a drugima su stradali skočni zglobovi od padova", rekao je Ivanović agenciji Beta.

Preostalih troje hospitalizovanih su prevezeni na VMA u stanju teškog pijanstva. Oni su jutros krenuli iz unutrašnjosti na utakmicu i od osam sati su pili rakiju i pivo, tako da su povrede zadobili usred pijanstva.

Meč je bio pun incidenata. Najpre su se dve grupe navijača na stadionu sukobile 45 minuta pred početak derbija.

Grupa navijača sa južne tribine stadiona Crvene zvezde gađala je bakljama i stolicama grupu navijača na istočnoj tribini. Žandarmerija je odmah intervenisala, pa je sprečeno dalje nasilje na tribinama.

Inače, na poluvremenu igrači Partizana nisu mogli da dođu do svojih svlačionica, jer su prema njima letele baklje i petarde sa dela tribine na kojoj su se nalazili navijači Zvezde, pa su iz bezbednosnih razloga ostali na terenu.

Patrole policije i žandarmerije bile su raspoređene gusto po centru grada i na prilazima Zvezdinom stadionu. Policajci su zaustavljali i legitimisali prolaznike, pretresali automobile.

Gledaoci na ulazima su se u nekoliko navrata gurkali sa pripadnicima žandarmerije i uzvikivali im pogrdne parole.

Početak utakmice kasnio je nekoliko minuta, jer su domaći navijači Zvezde zapalili mnogo baklji, tako da se na terenu ništa nije videlo od dima.

Meč je onda počeo, ali je posle šest minuta prekinut jer su sada baklje zapalili navijači Partizana, a vatra je zahvatila i atletsku stazu. Nastavljen je nakon 15-ak minuta. O 141. derbiju više na našoj sportskoj stranici.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.