Pritvoren Uroš Mišić

Izvor: Politika, 06.Mar.2013, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvoren Uroš Mišić

Policija je sprovela proceduru, Mišiću nisu stavljene lisice, a omogućeno mu je i da se javi roditeljima

Urošu Mišiću, navijaču Crvene zvezde, posle jučerašnjeg saslušanja u beogradskoj policiji, određen je pritvor do 48 časova, potvrđeno je u MUP-u Srbije. Mišić je juče oko 13 časova, u pratnji advokata Borivoja Borovića, došao u Odeljenje za javni red i mir u sedištu beogradske policije u Bulevaru despota Stefana.

Saslušavan je u svojstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << osumnjičenog za krivično delo nasilničkog ponašanja pri čemu je naneta lakša povreda. Osumnjičeni je negirao sve u vezi sa incidentom u klubu „Plastik”.

Saslušanje Mišića zbog sumnje da je učestvovao u tuči u klubu „Plastik”, kada su se trojica mladića potukla sa dva pripadnika obezbeđenja ambasade Sjedinjenih Američkih Država, trajalo je oko dva sata.

– Prilikom pojavljivanja u Odeljenje za javni red i mir u PU Beograd, policija je veoma korektno sprovela celu proceduru. Mišiću nisu stavljene lisice, a omogućeno mu je da se javi ocu i majci – kazao je Borović za „Politiku”.

Protiv Mišića nije podneta krivična prijava, već mu je usmeno pred saslušanje predočeno za šta je osumnjičen. On je rekao da je video da je izbio incident u loži do njegove, na rastojanju od metar do metar i po. Izjavio je da je bio svestan da se samo čeka da napravi neku grešku, koja bi ga dovela u kontekst osobe koja je problematična. Zbog toga je napustio klub čim je primetio početak sukoba. Rekao je i da nije znao da su u tom klubu bili državljani SAD i da nema ništa protiv njih.

U daljem toku postupka policija će ispitati svedoke i oštećene. Po zakonu, slučaj bi morao da se odvija u skraćenom postupku do osam dana i u tom roku, ako ima elemenata za krivično gonjenje, Mišić bi trebalo da bude izveden pred sud.

Jučerašnjim pojavljivanjem i saslušanjem Mišića, stavljena je tačka na svojevrsno zamajavanje policije, ali i javnosti u vezi sa njegovim privođenjem. Od incidenta u diskoteci pre više od 10 dana, policija traga za osumnjičenim Mišićem. Pojedini mediji objavljivali su da policija pregovara sa njim da se preda, što je iz MUP-a demantovano. Njegov advokat je istovremeno, izjavljivao da će Mišić dobrovoljno doći u policiju, a sam osumnjičeni je čak davao izjave pojedinim medijima kako nema nikakve veze sa tučom u klubu „Plastik”. On je, navodno, bio uplašen zbog ranije nepravedne osude i medijske hajke.

Podsetimo, zbog pokušaja ubistva policajca Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda – Hajduk 2007. godine, Mišić je u septembru 2008. godine osuđen na 10 godina zatvora. Vrhovni kasacioni sud je u martu prošle godine potvrdio pravosnažnu presudu, kojom je Mišiću prepolovljena kazna na pet i po godina zatvora i delo preinačio na nanošenje teških povreda. Iz požarevačkog zatvora „Zabela” Mišić je izašao 4. decembra prošle godine, posle amnestije.

Danijela Vukosavljević

------------------------------

Neprimereno ponašanje advokata

Izjave advokata Borivoja Borovića, u kojima je on licitirao sa policijom i javnošću o tome kada će dovesti na saslušanje svog klijenta Uroša Mišića, neprimerena je advokatskoj profesiji, stav je predsednika Advokatske komore Srbije Dragoljuba Đorđevića.

– Advokati su dužni da se sa naročitom pažnjom i tonom obraćaju javnosti i organima krivičnog gonjenja, pa zato smatram da istupi advokata Borovića predstavljaju jedno nedozvoljeno preterivanje. Advokati ne mogu izaći iz okvira kulturnog i profesionalnog ponašanja, kako prema svojim klijentima, tako i prema državnim organima i prema javnosti – rekao je Dragoljub Đorđević.

On je naglasio da advokat Borović, na žalost, nije jedini koji se odnosi na neprimeren način, ali smatra da medijski linč pojedinih sredstava javnog informisanja doprinosi takvom ponašanju.

– Takva lančana reakcija ne pomaže ugledu ni advokatske ni novinarske profesije – kazao je predsednik Advokatske komore Srbije.

A. P.

objavljeno: 06.03.2013.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borović: Uroš Mišić zadržan u policiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2013

BEOGRAD -..Navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću, osumnjičenom za tuču sa američkim marincima u beogradskom klubu "Plastik", određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, izjavio je njegov advokat Borivoje Borović...Advokat je novinarima ispred sedišta beogradske Policijske uprave u Bulevaru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.