Preokreti, drama, Zvezda u Top16!

Izvor: B92, 18.Dec.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokreti, drama, Zvezda u Top16!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern u grotlu Pionira sa 85:76 i plasirali se u Top16 fazu Evrolige drugu godinu zaredom!

Zvezda je fantastično otvorila odlučujući duel, uz ogromnu podršku prepunog Pionira je već u petom minutu došla do najvećih +13 (23:10), ali se u narednih 20 minuta sve promenilo.

Bajern je zaigrao mnogo agresivnije u drugoj i trećoj deonici, u potpunosti je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preokrenuo rezultat i situaciju na parketu i imao je praktično dobijen duel pred odlučujućih deset minuta.

Kada je, na ovom meču izuzetno motivisani Duško Savanović, poentirao za 67:56 na osam minuta pre kraja delovalo je da će Bavarci među 16 najboljih, ali tada je eksplodirao Marko Gudurić.

Talentovani bek crveno-belih praktično je sam sa tri trojke vratio Zvezdu u igru, a u finišu je uz podršku Jovića, Cirbesa i Milera i doneo veliki trijumf svojoj ekipi.

Kvinsi Miler je završio sa 21 poenom i 10 skokova, Cirbes je dodao 17 poena i 9 skokova, a Gudurić je uz 16 poena uhvatio dve lopte. Stefan Jović imao je 9 poena i čak 13 asistencija. Na drugoj strani, Duško Savanović je imao 19 poena i 6 skokova, a Dion Tompson je dodao 17 uz 5 skokova.

Zvezda završava sa skorom 5-5 u A grupi i osvojila je treće mesto ispred Real Madrida, a iza Fenerbahčea i Himkija i samo ovaj podatak govori koliko je veliki podvig napravio tim Dejana Radonjića.

Tok meča:

Pod najvećim znakom pitanja pred ovaj meč bio je nastup Marka Simonovića koji je povredio skočni zglob protiv Mega Leksa, ali se on našao u startnoj petorci.

Meč je počeo mirno, a onda je Pionir eksplodirao posle Zvezdine serije. Cirbes je na startu uz Lazića odradio odličan posao, a kada su vezane trojek ubacili Simonović i Miler trener Bajerna je morao da reaguje – 13:5 u 4. minutu.

Posle sjajnog prodora i poena Jovića uz faul Zvezda je u sedmom minutu došla do prve dvocifrene prednosti (16:5), ali je seriju Zvezde prekinuo Brajant trojkom.

Savanović je deovao izuzetno motivisano na startu, pokušao je da pokrene svoju ekipu, ali su Simonović i Miler novim trojakma doneli Zvezdi velikih +13 (23:10).

Savanović je praktično sam igrao u ekipi Bajerna u prvoj deonici (11 poena) i upravo je on bio najzaslužniji što Zvezda možda već u prvih deset minuta nije stekla nedostižnu prednost. Ipak, crveno-beli su nakon prve deonice imali odličnih 31:20.

Početkom druge deonice Bajern je zaigrao znatno bolje, pa je i Zvezda imala mnogo više problema. Nekoliko lakih poena gostiju i nekoliko izgubljenih lopti Zvezde nateralo je Radonjića da brzo vrati Cirbesa i Milera na parket. Zvezda tri minuta nije postigla koš, pa je Radonjić morao da zatraži tajm-aut – 31:26.

Mnogo bolju odbranu igrao je Bajern u drugoj deonici, pa je Zvezda mnogo teže stizala do poena. Na drugoj strani Tompson i Rivers su se pridružili Savanoviću i Bajern je u 16. minutu prošao na samo -3 (36:33).

Do kraja prvog poluvremena Zvezda je uspela da zadrži prednost, iako je bilo jasno da se u nastavku očekuje velika borba – 44:40.

I početak drugog poluvremena podsetio je na drugu četvrtinu. Bajern je igrao sa mnogo više energije, pre svega u odbrani, pa je brzo stigao do preokreta i prvog vođstva od startnih 2:0.

Jović je brzo zaradio treći faul, a Vilijams je imao mnogo problema sa agresivnim bekovima Bavaraca.

Bajern je malo po malo gradio prednost, a posle dve vezane trojke Riversa u 30. minutu su gosti prvi put imali dvocifrenu prednost – 65:54. Na kraju treće četvrtine bilo je 65:56.

Zadržali su Bavarci rezultatsku i igračku prednost i početkom poslednje četvrtine i delovalo je da su blizu trijumfa i Top16 faze.

Zvezda je igrala stegnuto, pa su gosti posle novih poena Savanovića došli do +11 (67:56). Usledila je briljantna serija Marka Gudurića koji je vezao tri trojke i u potpunosti vratio Zvezdu u igru. Miler je šest minuta pre kraja doneo i vođstvo Zvezdi, ali su Tompson i Renfro vratili Bajernu +3 (73:70).

U samom finišu je više želje imala Zvezda. Miler, Cirbes i Gudurić odigrali su fantastično finiš i doneli su Zvezdi veliku pobeduz i Top16 fazu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.