Preokret - navijači Zvezde ipak mogu na derbi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 14:06

Preokret - navijači Zvezde ipak mogu na derbi?

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će svi navijači "crveno-belih" sa kupljenim ulaznicama moći da prisustvuju derbi meču 12. kola Evrolige sa Partizanom.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde biće odigrana sutra od 20.30 časova u "Štark areni", a to će biti prvi "večiti derbi" beogradskih klubova u istoriji Evrolige. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Domaćin ovog duela biće Partizan, a prvobitno je odlučeno da će samo pristalice "crno-belih" moći da prisustvuju ovom duelu.

"U organizaciji direkcije policije danas je održan novi sastanak bezbednosti kome su prisustvovali predstavnici svih relevantnih službi zaduženih za bezbednost i organizaciju utakmice, kao i predstavnici oba kluba aktera sutrašnjeg meča. Na sastanku je odlučeno da će sutra biti obezbeđeni posebni sektori za sve navijače Crvene zvezde, koji poseduju karte za utakmicu. Takođe, biće određena i posebna lokacija za okupljanje navijača Crvene zvezde, kako bi bezbedno mogli da uđu i izađu iz "Arene", navodi se u saopštenju Crvene zvezde i dodaje se da će svi ostali detalji biće naknadno objavljeni.

Crvena zvezda je još jednom apelovala da utakmica sa Partizanom protekne u fer i sportskoj atmosferi i bez ikakvih incidenata.

"Molimo navijače Crvene zvezde da se ponašaju u duhu fer-pleja, bez obzira na sve vrste provokacija, i da time obezbede da ova utakmica 12. kola Evrolige protekne u najboljem redu i bez bilo kakvih incidenata", navode iz Crvene zvezde.

Partizan se oglasio: Nismo doneli odluku o organizovanom dolasku navijača Zvezde

Košarkaški klub Partizan objavio je danas da nije doneo nikakvu novu odluku na temu organizovanog dolaska navijača Crvene zvezde na meč 12. kola Evrolige.

Partizan je juče saopštio da na ovom duelu neće biti gostujućih navijača na osnovu procene i preporuke bezbednosnih struktura.

"Partizan kao organizator sutrašnje utakmice nije doneo nikakvu novu odluku na temu organizovanog dolaska gostujućih navijača. Ovakav spin koji dolazi od predstavnika našeg gradskog rivala smatramo neodgovornim i nepotrebnim podizanjem tenzija uoči meča za koji mi kao klub već danima imamo kampanju kako bi sve proteklo u najboljem mogućem redu", saopšteno je na zvaničnom Fejsbuk profilu Partizana.

Iz Partizana podsećaju da "Crvena zvezda niti učestvuje u organizaciji meča, niti pripada bilo kojoj nadležnoj instanci koja je u državi zadužena za pitanja bezbednosti na sportskim borilištima".

"Bezbednost svih učesnika utakmice kao i svakog gledaoca je na prvom mestu i Partizan na prvom mestu mora da vodi računa o tome da svi vlasnici karata bezbedno uđu i izađu iz dvorane. Klub će danas imati redovnu sednicu Skupštine i Upravnog odbora, a nova tema o kojoj će biti doneta konačna odluka je i način na koji će simpatizeri Crvene zvezde moći da borave u hali. Odluka o nemogućnosti organizovanog dolaska i unošenja navijačkih obeležja nije promenjena. O konačnoj odluci, Klub će se oglasiti nakon sednice UO", zaključuje se u saopštenju Partizana.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan ekspresno demantovao Zvezdu

Izvor: B92, 07.Dec.2022

Košarkaški klub Partizan saopštio je da nije doneta nikakva nova odluka, te da na meču 12. kola Evrolige neće biti navijača Crvene zvezde...Prethodno je sa Malog Kalemegdana objavljeno saopštenje u kom se istaklo da je dozvoljeno da simpatizeri tog kluba koji poseduju kartu prisustvuju meču...Međutim,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.