Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 14:19

Preminuo Majkl Odžo

Nigerijski košarkaš Majkl Odžo, koji je igrao za Crvenu zvezdu, preminuo je u Beogradu u 28. godini, potvrđeno je sa Malog Kalemegdana. Odžo je kolabirao tokom treninga na stadionu Partizana, hitno je prebačen u Urgentni centar, gde je preminuo.
Reanimacija u Urgentnom centru nije uspela i doktori su mogli samo da potvrde smrt.

Majkl Odžo je rođen 5. januara 1993. godine u Lagosu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << košarku je igrao u srednjoj školi u Americi u Tenesiju. Studirao je od 2012. do 2017. godine na Univerzitetu Florida stejt, gde je prosečno imao 4,9 poena po meču.
Profesionalnu karijeru je počeo u Srbiji u FMP-u, gde je igrao jednu sezonu, dok je u Crvenoj zvezdi proveo dve.
Ugovor mu je istekao 30. juna, a na stadionu Partizana je trenirao individualno.
"KK Crvena zvezda mts sa velikom tugom i žaljenjem obaveštava javnost da je nekadašnji igrač našeg kluba Majkl Odžo, iznenada preminuo u petak u 27. godini života u Beogradu. Ovaj veseli div koji je bio visok 216 centimetara i težak 147 kilograma u dresu Crvene zvezde osvojio je tri trofeja: Titulu ABA lige, šampionat Srbije i superkup ABA lige. Zvanični ugovor sa KK Crvena zvezda mts istekao mu je 30.06.2020. godine, a klub i Majkl Odžo rastali su se u više nego prijateljskim odnosima", navela je Crvena zvezda.
"Iznenadna i šokantna smrt Majkla Odža duboko je pogodila sve: igrače, trenere, menadžment i upravu kluba u kome je bio prihvaćen od prvog dana, i koji je prihvatio kao svoj. Datum i mesto sahrane Majkla Odža biće saopšteni naknadno. Neka mu je večna slava i hvala", zaključuju crveno-beli.
 
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaš Majkl Odžo preminuo na treningu

Izvor: Danas, 07.Avg.2020

Nigerijski košarkaš Majkl Odžo, koji je igrao za Crvenu zvezdu, preminuo je u Beogradu u 27. godini.

Nastavak na Danas...

Dobroćudni "div" kojeg su voleli svi

Izvor: B92, 07.Avg.2020

Majkl Odžo je bio dobroćudni "div" velikog srca, sa izuzetnom životnom pričom...Nigerijski centar je preminuo u 28. godini života od posledica srčanog udara, zbog čega je ceo košarkaški svet ostao u šoku...Pored bivših saigrača iz Crvene zvezde i navijača kluba, u neverici je ostao i veliki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.