Predstavljen Goran Bunjevčević

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen Goran Bunjevčević



Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je novog sportskog direktora Gorana Bunjevčevića. Odlukom UO FK Crvena zvezda Bunjevčević će zameniti Stevana Stojanovića, koji je premešten na mesto savetnika predsednika kluba Toplice Spasojevića. Bunjevčević je na konferenciji za novinare najavio povratak evropskog sjaja Crvenoj zvezdi i veliki rad koji je neophodan da bi se ostvarili zacrtani ciljevi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Generalni sekretar Crvene zvezde Zoran Damjanović odluku Upravnog odbora obrazložio je željom da se unese sveža krv u klub, koja će pomoći da se dodatno poboljšaju rezultati Crvene zvezde.

"Dosadašnjem Sportskom direktoru Stevanu Stojanoviću dodeljena je funkcija savetnika i on će biti spona između predsednika i sportskih struktura unutar kluba. U prethodne dve sezone osvojene su dve duple krune i velike zasluge za to ima i Stojanović. Zato će nam njegovo iskustvo biti dragoceno u budućnosti. Goran Bunjevčević ima bezrezervnu podršku rukovodstva kluba i nema vremenski ograničen ugovor. Za svoj rad odgovara Upravnom odboru".

U prvom zvaničnom obraćanju javnosti Bunjevčević je istakao zadovoljstvo imenovanjem na odgovornu funkciju:

"Zahvalio bih se predsedniku Spasojeviću i UO na poverenju koje su mi ukazali. Kao klinac sam sanjao da jednoga dana dođem na ovaj stadion i gledam utakmicu Crvene zvezde. Uspeo sam da ispunim svoj san i da postanem prvotimac Crvene zvezde i kapiten ekipe. Vraćam se u klub na odgovornu funkciju u trenutku kada je Crvena zvezda tek na 100. mestu svetske rang liste najuspešnijih klubova. Ne libim se da preuzmem odgovornost za posao koji ću obavljati i želim Zvezdi da vratim evropski sjaj. Cilj je da Crvenoj zvezdi vratimo imidž kluba koji igra prepoznatljivo, lepo i sa puno kombinatorike, atraktivno za publiku".

Goran Bunjevčević je po odlasku iz Crvene zvezde šest sezona proveo u Totenhemu iz Londona gde je stekao dragoceno iskustvo.

"Uz sav respekt prema Totenhemu i ostalim velikim evropskim klubovima, želim da stvorim Crvenu zvezdu koja će imati svoj sistem odabira i selekcije igrača. Crvena zvezda spada među velike evropske klubove zahvaljujući bivšim igračima koji je sa velikim respektom reprezentuju u Evropi. Vidić, Stanković, Pantelić, Žigić, sve su to igrači koji su stvoreni u Crvenoj zvezdi i to mora biti naš prioritet. Crvena zvezda mora biti lider u regionu i zato moramo stvoriti odgovarajuću bazu kroz Akademiju fudbala koja će uskoro biti osnovana".

Situacija u srpskom fudbalu mnogima ne daje razloga za optimizam.

"Momenat nije najbolji, ali u Crvenoj zvezdi nikada ne postoji najbolji momenat. Ovde se uvek očekuju rezultati. Mediji u Srbiji moraju da nam pomognu u ovom trenutku i okrenu se pozitivnim stvarima. Svestan sam da nije lako, ali da nisam svestan težine zadatka ne bih se prihvatio ovog posla".

Poseban akcenat u predstojećem periodu biće na skauting službi.

"Mi smo svesni da finansijski ne možemo da se nosimo sa najvećim evropskim klubovima. Zato je neophodno da stvaramo igrače koji će u svakoj od naših mlađih kategorija naučiti nešto što je specifično za igru Crvene zvezde. Skautska služba mora biti dobro organizovana kako bi najtalentovaniji igrači u Srbiji, ali i u ostalim zemljama iz regiona dolazili u naš klub gde bi postajali prvotimci. Neophodno je stvoriti mrežu prijatelja Crvene zvezde koji će pratiti igrače u određenim zemljama, a zatim obaveštavati klub kako bi mogli da se uključimo u njihove praćenje.

Naša je sreća što u inostranstvu imamo mnogo bivših igrača koji se danas nalaze na odgovornim funkcijama i spremni su da pomognu".


Bunjevčević već nekoliko meseci prati rad prvog tima.

"Imam jasnu viziju za naredni period. Trener Janković je uradio veliki posao u prethodnom periodu i vratio je Zvezdu u šampionsku trku. Naše ambicije su uvek iste. Ako želimo da uđemo u Ligu šampiona, prvi korak je odbrana titule u domaćem prvenstvu. Ekipu dobro poznajem i mislim da poseduje kvalitet koji se pokazao na nedavnom večitom derbiju. Međutim, neophodno je smanjiti igrački kadar i razmišljati već sada o budućim pojačanjima. Klub mora biti organizovan dobro na svim strukturama i to je jedini način da se vratimo u evropski vrh".

Na kraju konferencije za novinare izbor na funkciju sportskog direktora Crvene zvezde Goranu Bunjevčeviću čestitao je Stevan Stojanović, koji je do sada obavljao tu funkciju.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.