Predao se Uroš Mišić

Izvor: B92, 25.Mar.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predao se Uroš Mišić

Beograd -- Uroš Mišić se predao danas, odnosno došao je u Okružni zatvor u Beogradu, jer mu je određen pritvor posle podizanja optužnog predloga zbog tuče u klubu Plastik.

Mišić je stigao u Okružni zatvor u toku prepodneva i biće smešten u pritvor koji mu je određen po rešenju suda, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Mišićev advokat Borivoje Borović izjavio je ranije za "Telegraf" da je Mišić sudsko rešenje sačekao u svojoj kući. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Savetovao sam ga da bude kod kuće kada dođe rešenje. Rešenje je stiglo i on je s pripadnicima policije otišao u zgradu zatvora", kazao je Borović.

Podsetimo, protiv Mišića je prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo u petak sudu optužni predlog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, tj. zbog tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik" i tražilo da mu se odredi pritvor.

Krivično vanpretresno veće je prihvatilo predlog tužilaštva i donelo rešenje o određivanju pritvora Mišiću, rekla je u petak Tanjugu portparolka suda Ivana Ramić.

Mišić je, međutim, dan ranije, u četvrtak, pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu po odluci istražnog sudije Prvog osnovnog suda, pošto je okončao istragu i saslušao sve svedoke koje je predložilo tužilaštvo.

Američki marinci, koji se vode kao oštećeni, nisu se odazvali sudu na više poziva koji su im upućeni preko američke ambasade u Beogradu.

Mišić se sumnjiči za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje se sprovodi takozvani skraćeni postupak, jer je za to delo zaprećena kazna do pet godina zatvora.

On je 7. marta u beogradsku policiju došao u pratnji advokata, nakon višednevnog neodazivanja pozivu policije da da iskaz u vezi sa incidentom u klubu "Plastik", nakon čega mu je određen najpre policijski pritvor, a potom i sudski pritvor do 30 dana.

Prema pisanju medija, Mišić je s drugovima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbeđenjem iz američke ambasade.

On je navijač "Crvene zvezde" i bivši osuđenik koji je početkom decembra 2012. godine, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu.

Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.