Prečke i poništeni golovi obeležili pobedu Zvezde protiv Napretka

Izvor: B92, 08.Dec.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prečke i poništeni golovi obeležili pobedu Zvezde protiv Napretka

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak pred svojim navijačima u 20. kolu Superlige rezultatom 3:0.

Zvezda je ostvarila i 18. pobedu u ligi, u kojoj još uvek nema nijedan poraz, dok je Napredak poražen po treći put.

Crveno-beli su dominirali od početka do starta, igrajući u kombinovanom sastavu na koji se odlučio trener Vladan Milojević.

Ovaj meč i ubedljiva pobeda ujedno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila i uvertira pred duel poslednjeg kola Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena, koji se igra u utorak.

Zvezda je napadala od samog starta i rešila da gostima pokaže da nema nameru da ovaj duel shvati olako, a to su uspeli da urade već u 13. minutu.

Veljko Simić je iskoristio dobru priliku i vrlo efektivno savladao golmana Petrovića, koji nije imao šanse.

Crveno-beli su nastavili da napadaju i da stvaraju prilike. Prvo je Pavkov pogodio prečku, da bi u završnici prvog poluvremena isto uradio i Ebisilio, koji je fantastično šutirao iz slobodnog udarca, ali ostao uskraćen za gol zbog njegovog okvira.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i na našem LIVE BLOGU.

Zvezdi je, ujedno, poništen gol u nadoknadi prvog dela igre, kada je Pavkov prevario čuvara mreže Napretka, ali se Ben prethodno našao u ofsajdu.

U nastavku igre Napredak je nastavio da ne pokazuje ništa. Ređale su se prilike za Zvezdu i samo je bilo pitanje vremena kada će duplirati prednost. Nisu uspevali da iskoriste šanse koje su stvarali, ali im je zato pomogao Napredak.

Ben je izveo korner, da bi Vešković nesrećno zahvatio jednu bezopasnu loptu i matirao svog golmana, iako iz te situacije nikako nije bio ugrožen.

Napadi šampiona Srbije su nastavili da se ređaju, ali ne u tolikom broju koliko ranije. Ipak, defanzivci gostiju su se još jednom zbunili, poklonili loptu crveno-belima, a tu grešku je iskoristio Ben, koji je svoju odličnu igru krunisao pogotkom, svojim ukupno devetim.

Od tog gola, koji je "pao" u 79. minutu, nisu viđene neke zanimljivije situacije, sem kada je Ričmondu Boaćiju poništen gol. Boaći je bio najbliži golu protivnika, loptu smestio u mrežu, ali mu je pogodak poništen. On se nije previše bunio, jer je bio svestan svoje greške, tako da je ostalo konačnih 3:0.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.