Pre dolaska u Zvezdu zvao sam Kampaca

Izvor: B92, 15.Avg.2023, 08:57

"Pre dolaska u Zvezdu zvao sam Kampaca"

Novi košarkaš Crvene zvezde Jago dos Santos govorio je o svom dolasku na Mali Kalemegdan.

Brazilac se 17. jula obavezao na trogodišnju saradnju sa crveno-belima, a istakao je istakao da su upravo Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić bili bitni za njegov dolazak.

“Mnogo pozitivne energije, želje za pobedom i neodustajanje, to je ono što možete da očekujete od mene. Volim da igram košarku i veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam uzbuđen što sam došao u Crvenu zvezdu. Jedan od razloga što sam želeo da dođem ovde jesu i Teodosić i Nejpir. Igrači su sa spektakularnom karijerom, želim da budem deo tog tima, učim i nadmećem se", rekao je Dos Santos za Meridian.

One je rekao da se pre odluke da dođe u beogradske crveno-bele konsultovao sa Argentincem Fakundom Kampacom.

“Volim Kampaca, postao mi je veliki prijatelj i inspiracija. Što se tiče nas kao igrača, imamo mnogo sličnih, ali i različitih stvari. Ipak, jedna stvar je zajednička, a to je da nemamo straha da se takmičimo sa bilo kim ko je na drugoj strani. Već sam pratio ekipu zbog Kampaca, pratio sam sve utakmice, nisam ni zamišljao da ću sledeće sezone biti deo tima. Čim sam dobio poziv da postoji mogućnost da mogu da dođem, zvao sam Fakua i razgovarali smo o svemu, nisam sumnjao i veoma rado sam prihvatio ponudu", rekao je Brazilac.

Dosadašnji član nemačkog šampiona Ulma poslednji je u nizu koji je došao na Mali Kalemegan, ima 24 godine i igra na poziciji organizatora igre, a sa timom Duška Ivanovića u predstojećoj sezoni igraće prvi put u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.