Potpis pred ambasadorskim očima

Izvor: Politika, 21.Jun.2012, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpis pred ambasadorskim očima

Babalj ostvario san da bude Zvezdin fudbaler, a sada preostaje da i klub ostvari svoj i vrati titulu prvaka države

Među onima koji nisu pitali za cenu samo da 24. aprila 1991. budu na Zvezdinom stadionu bio je i jedan Sarajlija. Nije se pokajao. Zvezda je tog dana pobedila Bajern u ušla u finale Kupa šampiona.

Sada je na stadion Crvene zvezde potegao iz Australije! Razlog je drugačiji, ali je opet >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << radostan do neba: njegov sin je potpisao za Crvenu zvezdu! I to pred ambasadorima obe zemlje: dr Helenom Studert i Nedom Maletić.

– Moj otac je veliki „zvezdaš” i ja sam njen navijač otkad znam za sebe, – kazao je juče, prilikom potpisivanja ugovora za Crvenu zvezdu Eli Babalj, rođen 1992. u Sarajevu, čija se porodica od rata sklonila čak na Peti kontinent. – Kad je ona 2001. bila na turneji u Australiji slikao sam se s njenim igračima. Ostvario mi se san da budem Zvezdin igrač.

Novi centarfor „crveno-belih”, koji govori srpski, ali na australijski način, svoj san je ostvario. Sada je Zvezdin adut da i ona ostvari svoj san.

– Sada sam u najvećem klubu Srbije. Nadam se da ćemo da vratimo titulu, ali ne potcenjujemo ni Kup, – Babalj je, očigledno, već naučio zbog čega je doveden u Zvezdu. – Naravno, čekamo i 19. jul kada počinju kvalifikacije za Ligu Evrope. Cilj nam je da uđemo u grupu.

Razume se, Babalj još ne zna kakva je naša liga. Australijska, ona iz koje dolazi, po njegovom mišljenju je u usponu i fizički je naporna, jer se često putuje daleko. Tamo je i konkurencija drugačija nego ovde.

– Moje glavne odlike su visina i tehnika. Mislim da će sve biti u redu kad se ekipa uigra. Zasad je sve fantastično, – naglasio je Babalj.

„Crveno-beli” su se za novu sezonu okupili prekjuče, a s pravim radom počeće sutra, kada odlaze u Sloveniju. Tamo će se pripremati deset dana, a završni deo imaće na Zlatiboru. Posle toga videće se koliko se centarfor iz Australije uklopio u tim, koji je osvojio Kup Srbije, ali ne treba biti nestrpljiv.

– S Babaljem smo potpisali ugovor na četiri godine. Materijal o njemu je bio i u rukama predsednika Lukića, tako da on nije slučajno ovde, – kazao je generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović. – Zahvalni smo agenciji koja ga zastupa, jer nam je izišla u susret. Spustila je cenu, ali smo postigli kvalitetan dogovor. Platićemo 350.000 evra u dve rate: prvu u julu, a drugu u januaru.

----------------------------------------------

Skupština Zvezde u Sava centru

Danas u Sava centru u Beogradu održaće se konstitutivna sednica Skupštine Fudbalskog kluba Crvena zvezda (18 č). Od 150 njenih članova dve trećine je izabrano na nedavnim prvim neposrednim izborima (26-28. maj) na kojima je novi mandat za predsednika kluba dobio Vladan Lukić.

I. C.

objavljeno: 21.06.2012.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.