Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2020, 00:10

Potera za Borhom

Universidad je domaćin Independijenteu, čiji špic Gabrijel Tores juri nekadašnjeg napadača Crvene zvezde na listi najboljih strelaca lige

Kolo bez derbija u bilo kojoj južnoameričkoj državi gotovo da ne postoji. Takav slučaj je i ovog vikenda u Ekvadoru. Tačno u ponoć po našem vremenu, na programu je gradski okršaj starih znanaca na olimpijskom stadionu Ataualpa u Kitu. Snage će odmeriti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobro poznata imena u svetu fudbala Deportivo Universidad Katolika i Independijente del Valje, u okviru 4. kola druge faze prvenstva zemlje vulkana. Ipak, susret ovih klubova ne smatra se klasikom iako se radi o ekipama iz glavnog grada i njegovog predgrađa.

Domaćin je u prva tri kola iskusio svaki mogući ishod, od pobede nad Makarom, remija sa Orenseom i poraza od Kuenke, dok je Independijente pretrpeo dva poraza uz pobedu od 3:2 nad LDU Kitom, prvoplasiranom ekipom iz prve faze šampionata. Sastav del Valjea iako mlađi po godini osnivanja, a i po igračkom kadru, gde je prepoznatljiv u plasiranju mladih talenata, daleko je poznatiji fudbalskoj javnosti. Naročito poslednjih godina pošto je uspeo da se dokopa finala Kopa Libertadoresa, koje je tesno izgubio od kolumbijskog Atletiko Nasionala. Ali, najveći uspeh u istoriji kluba ostvaren je 2019. godine posle osvajanju Kopa Sudamerikane, gde je Independijente u finalu "tukao" argentinski Kolon sa 3:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kao i tada i danas okosnicu ekipe čine mladi igrači, kanalisani od strane iskusnijih poput Edsona Montanja, nekadašnjeg igrača belgijskog Genta, Gabrijela Toresa reprezentativca Paname, Fernanda Gerera, igrača koji je prošao kroz školu Viljareala, kao i glavnog kreatora igre Argentinca Lorenca Faraveljija.

Interesantno, pomenuti Tores trenutno je drugi strelac lige sa 12 pogodaka i do kraja sezone će pokušati da pretekne Kristijana Borhu iz LDU Kita, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, koji je najefikasniji sa 15 golova.

Universidad Katolika dolazi na ovu utakmicu posle poraza kod kuće protiv Deportivo Kuenke (0:1) i ima za cilj da se iskupi za kiks, dok isti motiv ima i Independijente del Valje koji je poražen u prethodnoj rundi na gostovanju Olmedu (1:2).

Piše: Đorđe RADONJIĆ

EKVADOR 1, DRUGA FAZA - 4. KOLO

Subota

Deportivo Kuenka – El Nasional 0:0

Mušuk Runa - Tehniko Univerzitario 0:1 (0:1)

Delfin - LDU Portovijeho (u toku)

23.55: (2,45) Univerzidad Katolika (3,30) Independijente Valje (2,70)

Nedelja

19.00: (2,30) Orense (3,30) Olmedo (2,90)

21.15: (1,80) Aukas (3,30) Emelek (4,20)

23.55: (2,15) Barselona (3,20) LDU Kito (3,30)

Utorak

00.30: (1,55) Makara (3,70) Gvajakil Siti (6,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.