Poslednjih 10 duela Zvezde i Partizana - Ovo je bilans!

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednjih 10 duela Zvezde i Partizana - Ovo je bilans!

Može li se nešto bitnije promeniti posle predstojeće polufinalne serije plej-ofa ABA lige?

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana pripremaju se ovih dana za međusobne okršaje u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Prva utakmica igra se u subotu od 19 časova, Zvezda će biti u ulozi domaćina. Nedelju dana kasnije u isto vreme je novi duel, ali sa Partizanom kao domaćinom, a eventualna majstorica >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igraće se 6. aprila od 20 sati, Zvezda bi tada imala prednost domaćeg terena.

S obzirom na plasman u ligaškom delu sezone, Zvezda u ovu seriju ulazi kao favorit, iako će mnogi opet reći da u derbijima ''nema favorita'', što se uostalom i potvrdilo u finalu Kupa Radivoja Koraća, kada je Partizan stigao do pobede u dramatičnoj završnici.

Ali, u odnosu na taj meč, sada će i jedni i drugi biti u jačim sastavima, posebno Zvezda, koja je uspela da razigra odličnog novajliju Riversa, a u sve boljoj formi je i snažni centar Majkl Odžo.

Partizan je poslednjih nedelja imao dosta problema sa povredama, trener Trinkijeri nije mogao da računa na Nikolića, Zagorca, Marinkovića, Stefana Jankovića. Oni se polako vraćaju u ritam, ali je pitanje da li će svi moći da pruže maksimum u polufinalu.

A dok išćekujemo početak plej-ofa, prilika je da se podsetimo ishoda poslednjih deset međusobnih duela Zvezde i Partizana. Crveno-beli imaju mnogo bolji bilans, sedam pobeda i tri poraza, pa ih i to stavlja u ulogu favorita.

Rezultate tih mečeva pogledajte u prilogu, odigrani su u protekle dve godine.

Screenshot: rezultati.com
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DELIJE ĆE BITI ODUŠEVLJENE: Evo ko će bodriti Zvezdu u plej-ofu ABA lige (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2019, 09:46

Ovo će značiti košarkašima crveno-belih...Fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben otkrio je da je veliki ljubitelj košarke, ali da još nijednom nije uspeo da ode na neku utakmicu crveno-belih. Ipak, najavio je da će se to promeniti već narednog vikenda, kada tim sa Malog Kalemegdana dočekuje Partizan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.