Posle četiri duge godine – Despotović dočekao prvenac u dresu Zvezde (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2014, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle četiri duge godine – Despotović dočekao prvenac u dresu Zvezde (VIDEO)

Momak koji je do prvog tima crveno-belih stigao preko Sopota, Spartaka i Lokerena pogodio za pobedu nad Borcem i plasman u osminu finala Kupa Srbije. Čačani smatraju da su oštećeni za penal

"Ne obara se svako drvo prvim udarcem", stara je kineska poslovica koju je Đorđe Despotović naučio na svom primeru. U voljenom klubu proglašavan je za nedoraslog prvom timu, do seniorske ekipe je morao zaobilaznim putem, ali je konačno dočekao da proslavi gol pred severnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tribinom stadiona Crvene zvezde. Protiv Borca u osmini finala Kupa Srbija 1:0 zahvaljujući pobedničkom golu 22-godišnjeg napadača.

Igrao se 50. minut utakmice kada je sevnula brza kontra domaćeg tima,Nenad Gavrić je šutirao sa nekih 15 metara, Vladimir Bajić je zaustavio taj pokušaj, ali se lopta odbila do Despotovića, koji je uspeo da iskontroliše njen felš i usmeri je u nebranjenu mrežu.

Otrčao je do najvernijih navijača Zvezde. Poljubio grb. Ovaj put zaista nije bilo glume u tom tako često zloupotrebljavanom gestu.

Mogao je Despotović da dobru igru kruniše i još nekim golom, ali je u narednih 15 minuta dva puta, jednom nogom, jednom glavom, tukao tik pored stative. Ipak, mora da bude zadovoljan debijem u startnoj postavi Crvene zvezde, koja je protiv Borca igrala u kombinovanom sastavu, prvi put sa dva klasična napadača u prvih 11.

Međutim, taktika na koju igrači nisu naviknuti urzokovala je i donekle nepovezanom igrom u uvodnim minutima, iako je Daniel Avramovski predstavljao to vezivno tkivo. U pojedinicim trenucima je, doduše, previše komplikovao. Mladi Marko Grujić je defanzivno odigrao vrlo inteligentno, ali se videlo da još nema sigurnost da preuzme rizik kada treba da se krene napred. Prodori Darka Lazovića su izostali, ali je zato Nenad Gavrić bespoštedno gazio uz levu aut liniju.

Kako je utakmica odmicala igralo se sve otvorenije, pa je pravo čudo što nismo videli više golova i to na obe strane, jer je i Borac, posebno u samom finišu, imao nekoliko vrlo dobrih naleta. Još u prvom poluvremenu Dejan Đenić je opasno zapretio glavom sa sedam metara, Alen Mašović je u nastavku pokušao na gotovo identičan način, ponovo posle centaršuta sa desnog krila,  Stefan Milojević je, posle ispadanja Marka Petkovića na Borčevoj levoj strani terena, sa četiri metra promašio nemoguće...

Beležimo i detalj iz 75. minuta kada su Čačani tražili penal zbog toga što je Savo Pavićević naizgled rukom skinuo loptu sa noge Miljana Mutavdžića, ali se sudija Robert Kiš Čepegi nije oglasio što je izazvalo revolt u gostujućem taboru.

Opet, i Zvezda je imala svoje trenutke. Bajić je izašao kao pobednik iz situacije jedan na jedan sa Gavrićem, prečka je sačuvala Borca posle šuta Petkovića u finišu prvog poluvremena, u nastavku su kao na traci rešetali rezervisti Aleksandar Katai i Đorđe Rakić, Bogdan Planić je bio za dlaku kratak...

Na kraju, samo je ta lopta Despotovića završila u mreži i Zvezdu odvela među 16 najboljih u Kupu. Ali, Borac će već u sledećem prvenstvenom kolu imati priliku za revanš. U Čačku. Pruži li partiju nalik večerašnjoj mogao bi da pomrsi konce beogradskim crveno-belima.

CRVENA ZVEZDA – BORAC ČAČAK 1:0 (0:0)

/Despotović 50/



Stadion: Crvene zvezde;

Gledalaca: 4.184;

Sudija: Robert Kiš Čepegi;

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Pavićević, Planić, Antić – Grujić – Avramovski (od 63’ Ristić), Lazović (od 73’ Katai), Gavrić – Jović (od 69’ Rakić), Despotović;

Borac Čačak: Bajić – Obradović, Miletić, Drašković, Radunović – Mutavdžić, Božić – Nešović (od 64’ Jevtović), Šunjevarić (od 58’ Milojević), Mašović (od 73’ Đerić)  – Đenić.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.