Poraz Zvezde od Cedevite u Zagrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Zvezde od Cedevite u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u derbiju 5.kola ABA lige pošto su izgubili u Zagrebu od Cedevite 79:74 (19:18, 20:21, 24:22, 16:13)

Crveno-bele, koji su poraženi posle još jedne neizvesne završnice, manje od 48 sati nakon teške evroligaške utakmice, predvodio je Tejlor Ročesti sa 18 poena, Milko Bjelica je dodao 12, a Džejms Feldin 11.

Vrlo tvrda i očekivano neizvesna utakmica, dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tima koja će se boriti za sam vrh ABA lige odlučen je u poslednjim minutima, nakon izjednačenog prvog poluvremena u kome su se timovi smenjivali u vođstvu, koje je najviše iznosilo nekoliko poena sa obe strane.

U drugom delu Cedevita se prva odvojila na +5 nakon pogotka Muse za 46:41, ali su brzo uzvratili crveno-beli poenima Jovanovića i Feldina za 46:49.

Koš za koš igralo se do poslednje sekunde treće deonice, koju je okonao Vil Čeri poenima za 61:59 za domaćina.

Crveno beli su ponovo poveli u ovoj utakmici u 35.minutu nakon sjajnog rolinga i pogotka o tablu Bjelice za 65:67, nakon trojke Katića i mini serije domaćina za 71:67 trener Alimpijević je zatražio tajm aut, koji je prijao košarkašima Crvene zvezde mts. Nakon ubačenih penala Ročestija prvak Srbije i ABA lige je poveo 72:71... i onda stao.

Dobrić je promašio ceo obruč na +1 za Cedevitu, Nikols je poentirao sa penala i Cedevita je povela 75:72.

Tu minimalnu, ali značajnu prednost za ovako čvrstu utakmicu domaćin je održao do samog kraja i zabeležio pobedu.

Alimpijević: Nismo zaslužili pobedu

"Bili smo loši. Zasluženo smo izgubili. Čestitam Cedeviti na pobedi i to je to. Ne znam koliko je uticala utakmica protiv Barselone. Ako to utiče na nekog, ne treba da bude u Crvenoj zvezdi. Pokazujemo ružne manire već drugi put zaredom posle utakmice u Euroligi. Velika je bila razlika između utakmice protiv Barcelone i ove utakmice. Nisam ljut ni na koga, no razočaran sam zbog pristupa. Kredita danas mogu da dam samo Antiću, Bjelici, Laziću i Rochestieu. Njima mogu, ostalima ne mogu", rekao je Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde.

"Pre svega hteo bih da čestitam Cedeviti na pobedi. To je bila teška utakmica za nas. Trebamo izvući pouku iz ovog meča za sledeće utakmice. Nismo umorni od petka. Igrači koji su manje igrali dobili su šansu da unesu energiju. To smo većim delom radili, ali nismo uspeli da privedemo utakmicu kraju i zato smo izgubili", dodao je  Nikola Jovanović.

Crveno-bela ekspedicija u ponedeljak putuje u Moskvu na meč 3.kola Evrolige sa Himkijem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poraz Zvezde u Zagrebu: Derbi petog kola ABA lige pripao Cedeviti (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 22.Okt.2017

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su id Cedevite u Zagrebu sa 79:74 u derbiju petog kola ABA lige...Po četvrtinama je bilo 19:18, 20:21, 24:22, 16:13 za zagrebački klub...THE END: #ABASuperCup winners @KKCedevita have beaten #ABALiga champions @kkcrvenazvezda in a close game in Zagreb! pic.twitter.com/9pk0h0CGxK..Aktuelni...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.