Popović žestoko opleo po igračima Zvezde: Njihova jedina briga je KO ĆE VIŠE DA SE VALJA! Sramota bi me bilo...

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023, 21:05

Popović žestoko opleo po igračima Zvezde: "Njihova jedina briga je KO ĆE VIŠE DA SE VALJA! Sramota bi me bilo..."

Opširno je izneo šta mu je smetalo na meču.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u gostima rezultatom 2:1 (2:1) u 16. kolu Superlige Srbije. Meč na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu obeležio je Osman Bukari sa dva pogotka, dok je jedini strelac za domaće bio Radomir Milosavljević.

Trener novosadskog tima Ranko Popović dao je izjavu uz citat Njegoša za televiziju, a onda je imao i interesantnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konferenciju za medije posle susreta.

- Ono što bih hteo da kažem u prilog fudbalu, za dobrobit igre, to ne bih smeo jer ću biti pogrešno preveden. Trudim se kada pričam srpski da pričam jednostavno i da me razume svako, ali nažalost u vremenu kada su nam puna usta ljudskih prava i zalaganja za sve, kao slobodu govora, mislim da nam je mnogo toga uskraćeno i na lep način onemogućeno. Kada se izgubi utakmica, ja ne volim mnogo da komentarišem neke stvari koje su uticale na rezultat. Generalno mi smo izgubili utakmicu jer smo pravili greške koje nismo smeli da napravimo. Dva puta smo mogli bolje da reagujemo, ali meni prija što je ekipa do kraja insistirala na igri na pobedu. Njihova jedina briga bila je ko će više da se valja. Meni je žao što moram na ovaj način da pričam, ali to se desilo. Ja im od sveg srca želim da u utorak naprave dobar rezultat za dobrobit srpskog fudbala i da prođu dalje. Isto tako mislim da su neke stvari fundamentalne što ne možemo nikog da dobijemo u Evropi. Mene bi lično bilo sramota da tražim te neke stvari od svog tima, pogotovo ako ovo treba da bude derbi. Da ne bude da pričam to što smo izgubili, ono što mi je najveći kompliment od četvrtog sudije bio je taj što sam ga u jednoj situaciji pitao da li je mogao da bude faul, on mi je odgovorio da se naš igrač nije bunio, na šta sam mu ja rekao da ih ne učim da se bune nego da vas poštuju. To treba da bude parametar – poštovanje. Mi smo pokušali sve što je u našim mogućnostima, nekim igračima nedostaje iskustvo. Drugo poluvreme se utakmica rastrzala, bilo je mnogo prekida, odugovlačenja. Nadam se da će pogledati opet utakmicu, pa će primetiti da golman ne može do besvesti loptu u rukama pa da šeta sa njom po šesnaestercu. Nije ovo kritika, nego ako možemo da ubrzamo igru, jer nas to posle košta u Evropi, tamo te niko ne čeka. Kako igramo ovde, tako igramo i u Evropi. Žao mi je i što se Mateus povredio, možda bi sa njim neke stvari bile drugačije. Mi nastavljamo naš put, da se trudimo da igramo što brže i na gol više i da u budućnosti - počeo je Popović.

Popović je stao u odbranu svog igrača, pa nije dozvolio da se svašta o njemu priča.

- Prvo ne smemo da gubimo poštovanje i da govorimo da je Giorbelidze zalutao na teren, jer zalutao sigurno nije. On ima svoje kvalitete, on je naš najbrži igrač na levom boku, a tu je igrao Bukari. Videli smo posle one prve utakmice da Đorđević nije ponovio dobre partije, a mora da ih ponavlja u kontinuitetu. Ja uvek gledam ko je najbolje rešenje da odgovori u tom trenutku, jer mislim na krajnji rezultat i ishod. Đorđević i njegovi kvaliteti su veliki, ali treba da ih ponavlja u kontinuitetu. Ja sam ga prvi pohvalio posle prve utakmice, koju potom nije ponovio u naredne dve. I tu moramo da budemo iskreni. Imamo i Bukinca, ali je naš najveći problem što kada mi uigravamo neke stvari, on dođe dan pred utakmicu, zbog poziva u reprezentaciju. I da se njemu dešavaju takve stvari kao danas, ne bismo imali takve zamerke. Ja želim da se poštuje naš stav, koji prenosimo i na igrače, a to je da i kada gubimo i kada pobeđujemo, to radimo kao tim. Možda smo mogli da se bolje postavimo da ta lopta ni ne dođe tamo, a posle smo mogli i da odbranimo i onda se ništa od toga ne bi desilo. Sigurno da ima stvari za popravku i ja od toga ne bežim - dodao je Popović.

Na kraju se okrenuo na suđenje, pa je izneo svoje viđenje situacije i mišljenje.

- Kao što sam rekao, zbog slobode govora i pravila, ne bih da govorim o nekim stvarima. Kritika treba da bude pozitivna stvar, da naučimo da je prihvatimo i da iz njih napredujemo, a ne da kažnjavamo. Ja često razgovaram sa sudijama, a posle jedne utakmice sam im ukazao na neke greške i posle jednog meča kada smo bili oštećeni, jedan nas je nazvao i izvinio se. Ja neću da otkrijem posle koje je to utakmice da ne bih ni njemu napravio problem, ali to je primer kako treba da se ponašamo i da sarađujemo. Ako je Zuka na prošloj utakmici dobio žuti karton jer je stao ispred lopte koja se pomerala i igrač ga napucao, a danas kažu da to nije za karton i ja više ne znam pravila. Rajko i Laza su dobili četvrte pred kartone pred Čukarički zbog faulova nad njima, a u narednoj se ponovi ista stvar, a sudije reaguju drugačije. Teško je danas pratiti sve, lako je biti pametan kada gledaš preko kamere, ali zato treba više da razgovaramo i da sarađujemo. Ja nikada nisam čuo da je ijedan sudija izgubio posao zbog moje greške ili nekog drugog trenera, a mnogi treneri su izgubili poslove zbog toga što je sudija nenamerno pogrešio, jer ja uvek želim da verujem da greške nisu namerne. Ostalo je na vama, oružje je u vašim rukama, vi imate pero. Ja ne znam ni o čemu smem da pričam da ne budem sankcionisan. Ili treba uvek da pričamo floskule, da se izljubimo čestitamo protivniku i idemo dalje, čekamo 15. da legne plata da dok trajemo, trajemo. E pa ja tako ne radim, jer želim da kažem sve što je za dobrobit fudbala, ali na pravi način - zaključio je Popović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.