Pogledajte čudesan meč, Zvezda – Krivbas 5:4 (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Feb.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte čudesan meč, Zvezda – Krivbas 5:4 (FOTO, VIDEO)

Crvena zvezda – Krivbas 5:4 (3:1)
IGRALIŠTE: hotela Kalista. GLEDALACA: 50. SUDIJA: Šerbakov (Belorusija).
STRELCI: Lazović u 5. iz jedanaesterca, 15, 68. iz jedanaesterca i 88. i Milivojević u 25. za Crvenu zvezdu, a Bartulović u 45+1, Lisenko u 46, Jeslinek u 53. i Ljopa u 55. minutu za Krivbas.
CRVENA ZVEZDA: Bajković (od 7. Vesić), Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović (od 79. Petković), Evandro (od 82. Mirić), Milivojević, Mijailović (od 60. Kadu), Lazović, Borha, Milunović (od 60. Perović).
KRIVBAS: Štanko, Serdjuk, Vasiljev, Fedorov (od 46. Kankava), Fedorčuk, Valejev (od 46. Matić), Jeslinek, Bartulović (od 46. Ljopa), Lisenko, Antonov (od 46. Jakoliš), Kostišin.

Crvena zvezda se raspucala na poslednjoj pripremnoj utakmici u Antaliji pre povratka u Beograd. Umalo da Beograđani ispuste ubedljivo vođstvo od 3:0 (3:1 na poluvremenu), jer su Ukrajinci na početku dugog poluvremena poveli sa 4:3. Ipak, Zvezda ima Lazovića...
Iako oslabljeni bez Kasalice i Jankovića koji su se vratili u glavni grad Srbije, kao i Asamoe koji rešava birokratske probleme u Gani, crveno–beli su furiozno počeli meč.

Poveli su golom Darka Lazovića iz penala u petom minutu. Prethodno je Filip Mladenović uputio sjajnu loptu kroz sredinu za Luku Milivojevića koji je utrčao u šesnaesterac, a defanzivac Krivbasa ga je sapleo. Arbitar iz Belorusije je pokazao na belu tačku, a Ukrajincu put u svlačionicu.
Ipak, dogovor pre meča je bio da u slučaju crvenog kartona treneri imaju pravo zamene, tako da je Krivbas utakmicu nastavio sa 11 igrača.
Samo dva minuta kasnije, Boban Bajković je imao duel sa napadačem ukrajinske ekipe van kaznenog prostora, i tom prilikom je napravio faul, pa je sudija i njemu pokazao put u svlačionicu. Umesto njega, u igru je ušao Miloš Vesić.

Strelac prvog gola za Zvezdu, ponovo je zatresao mrežu Krivbasa u 15. minutu, nakon što mu je Nikola Mikić uputio povratni pas sa desne strane.
Već u 25. minutu bilo je 3:0 za pulene Roberta Prosinečkog, a strelac je bio Luka Milivojević. Evandro je nakon brzo izvedenog slobodnog udarca loptu poslao na ivicu šesnaesterca. Prihvatio je Milivojević, driblingom se oslobodio čuvara i preciznim udarcem pogodio mrežu.
Bartulović je iz slobodnog udarca smanjio vođstvo Zvezde u 45. minutu. Prethodno je Mikić napravio prekršaj na 17–18 metara od svog gola.
Na početku drugog poluvremena viđen je pad koncentracije igrača Crvene zvezde koji bi trebalo da zabrine stručni štab tima sa Marakane. Za devet minuta, Beograđani su primili tri, a računajući onaj iz prvog poluvremena - četiri gola za deset minuta!

U 46. strelac je bio Lisenko posle kontranapada, zatim je na 3:3 izjednačio Jeslinek, a samo minut kasnije Ljopa je neomean glavom na drugoj stativi povisio na 4:3 za Krivbas.

Ipak, Lazović je još jednom pokazao da je trenutno najbolji igrač u redovima crveno–belih, pa je sa još dva pogotkom srušio Ukrajince. Ponovo iz jedanaesterca u 68. minutu čime je doneo svom timu izjednačenje, a zatim i u 88. minutu za 5:4! Poveo je kontranapad, stigao na ivicu šesnaesterca i raspalio sa 18 metara.
Viđen je još jedan crveni karton za igrače Crvene zvezde, a zaradio ga je Mladenović u 79. minutu zbog ispucavanja lopte nakon sudijinog zvižduka, pa ga je zamenio Nikola Petković.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda raspucana protiv Krivbasa (POLUVREME)

Izvor: Utakmica.rs, 23.Feb.2012

Crvena zvezda se raspucala na poslednjoj pripremnoj utakmici u Аntaliji pre povratka u Beograd. Crveno–beli vode na poluvremenu protiv petoplasirane ekipe ukrajinskog šampionata, Krivbasa sa 3:1. Zvezde je nastupila u formaciji 4–3–3. Na golu je bio Bajković, u...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.