Pogađajte, ko je najbolji defanzivac Crvene zvezde?

Izvor: Sportske.net, 05.Okt.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogađajte, ko je najbolji defanzivac Crvene zvezde?

Zanimljivi statistički podaci, znate li ko je najbolji defanzivni fudbaler Crvene zvezde?

Odbrana Crvene zvezde ove sezone nije na najvišem nivou, daleko je od nekog željenog nivoa koji ima u glavi trener Miodrag Božović, postoje stručnjaci koji smatraju da se promašilo sa pojačanjima za novu sezonu u poslednjoj liniji.

Ipak, rezultati su ono što se gleda, a oni kažu da je Crvena zvezda na prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << mestu na tabeli ispred Vojvodine i Partizana, najviše zahvaljujući neverovatnom napadu i 34 postignuta gola na 11 mečeva.

Kada gledamo primljene golove, Crvena zvezda je slabija od Vojvodine, Partizana, Metalca i Napretka, a u dosadašnjem toku prvenstva primila je 10 golova.

Ta brojka bi definitivno bila veća da nema Damijana Le Taleka.

Naime, Francuz je najbolji u čak četiri defanzivne kategorije u Crvenoj zvezdi - u dobijenim duelima u odbrani, u presečenim loptama, uspešnim startovima i vazdušnim duelima.

Sada vam je jasno zašto je Božović često koristio ovog fudbalera na poziciji štopera, iako mu je primaran zadatak da bude zadnji vezni.

Fibel je sasvim dobro plasiran u svim kategorijama, osim u startovima na loptu.

Uostalom, pogledajte statistiku, sve će vam reći.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.