Podgorička lekcija Zvezdi u Pioniru

Izvor: Sportske.net, 06.Dec.2020, 20:58

Podgorička lekcija Zvezdi u ''Pioniru''

Derbi rešen u dramatičnoj završnici, Zvezda ostala praznih šaka.

U derbiju devetog kola ABA lige, košarkaši Budućnosti su kao gosti savladali Crvenu zvezdu u hali ''Aleksandar Nikolić'' u Beogradu sa 67:65. Podgoričani su tako ostali jedina neporažena ekipa od početka sezone u ABA ligi.

Veći deo prvog poluvremena protekao je u ravnopravnoj igri dva tima, smenjivali su se u vođstvu jedni i drugi, pri čemu prednost koju su sticali je bila uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minimalna.

Ipak, kako je utakmica odmicala tokom prve dve četvrtine, jedan igrač je prteuzeo glavnu ulogu na terenu - plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović, koji je nemilosrdno punio Zvezdin koš i za koga trener crveno-belih Saša Obradović nije imao rešenja tokom prvih 20 minuta igre.

Ivanović je bio ubedljivo najefikasniji akter meča u prvom poluvremenu, kada je stigao do čak 20 upisanih poena, a Budućnost je u finišu druge četvrtine uspela da svoju prednost učini nešto ubedljivijom - 44:39 bilo je u korist Podgoričana na poluvremenu.

Na drugoj strani, izostao je očekivani poenterski učinak Lojda u prvom poluvremenu, van ritma je bio i O'Brajant, a Lengston Hol je očigledno imao nekih problema, s obzirom da je samo dva i po minuta proveo na terenu i za to vreme upisao tri poena.

Početkom drugog poluvremena, Budućnost je stigla i do osam poena viška - 49:41, ali je Nikola Ivanović prekinuo svoju košgetersku seriju iz prvog poluvremena.

To je Zvezdi olakšalo posao u nastavku i početkom poslednje četvrtine uspela je da povede sa 58:56. Ali, Kobs je bio sve zapaženiji kod gostiju, koji nisu dozvolili Zvezdi da u tim trenucima stekne značajniju prednost.

Tokom drugog poluvremena bilo je i sve više promedbi na suđenje, uglavnom od strane domaćih, pa je u jednom trenutku i Zvezdina klupa kažnjena tehničkom greškom i utakmica je donekle izgubila visok ritam.

Ipak, bilo je jasno da ćemo gledati dramatičnu završnicu, a Budućnost je trojkom Popovića povela sa 65:60 na oko tri minuta pre kraja. Minut kasnije, Apić sa linije penala vrača ''plus pet'' u korist Podgoričana - 67:62.

O'Brajant na drugoj strani pogađa samo jedno slobodno bacanje, potom su usledila dva loša napada na obe strane, pa još jedan neiskorišćen napad ekipe Budućnosti, ali je vreme radilo za goste, koji su i u poslednjih pola minuta ušli vođstvom 67:63.

Volden je tada iznudio prekršaj, pogodio oba bacanja i smanjio na 67:65, što je bio i konačan rezultat.

Zanimljivo, Zvezda je odlučila da ne pravi faul u poslednjem napadu, koji je Budućnost iskusno potrošila do samog kraja, pa je Zvezdi ostalo da pokuša samo preko Davidovca sa svoje polovine da spreči poraz, što mu nije uspelo.

NIkola Ivanović je ostao na 20 poena iz prvog poluvremena, Kobs ga je pratio sa 11, a u Zvezdi najefikasniji Davidovac sa 13 i Ročesti sa 11 poena.

-

-    Standings provided by SofaScore LiveScore

 
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi poraz Zvezde u ABA ligi, Budućnost bolja od crveno-belih u Beogradu

Izvor: RTS, 06.Dec.2020

Košarkaši Budućnosti, savladali su Crvenu zvezdu u Beogradu, rezultatom 67:65 u derbi meču Jadranske lige. . U derbiju regionalne lige, u meču neporaženih timova, bolje su se snašli gosti iz Podgorice...Istina, Zvezda je bolje otvorila meč i bila bolja u prvoj četvrtini,...

Nastavak na RTS...

Košarkaši Budućnosti pobedili Zvezdu

Izvor: Danas, 06.Dec.2020

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Beogradu Crvenu zvezdu sa 67:65 (17:20, 27:19, 12:16, 11:10), u utakmici devetog kola ABA lige.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.