Počelo suđenje navijačima zbog napada na Čedu Jovanovića u Segedinu

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje navijačima zbog napada na Čedu Jovanovića u Segedinu

Suđenje Veliboru Dunjiću (28) i Leu Petroviću (37) zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića i njegove prijatelje koji se dogodio u aprilu u kafani "Čarda" u Segedinu, uoči vatrepolo utakmice Crvene zvezde i mađarskog Segedina, otpočelo je danas pred Višim sudom u Beogradu. Prvom ročištu prisustvovao je i Čedomir Jovanović kao svedok i ponovo ispričao sve detalje vezane za napad.

Velibor Dunjić
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Tužilaštvo je Petrovića i Dunjića optužilo za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i nacionalnu netrpeljivost, zasnovanu na diskriminatorskom osnovu različitih političkih stavova. Branioci okrivljenih, advokati Saša Milovanović, Maja Trkulja i Milica Colić, izneli su prigovor na optužnicu smatrajući da ona nije pravno utemeljena kao i da se ceo događaj nije dogodio na sportskoj priredbi već u kafani dva sata pred početak utakmice Crvena Zvezda- mađarski Segedin.

Okrivljeni su izjavili da u potpunosti osporavaju optužnicu i tvrde da sve što je u njoj navedeno nije tačno. U trenutku izbijanja incidenta sa oštećenim Čedomirom Jovanovićem bila je njegova supruga, kum i još nekoliko prijatelja. Svi su pozvani u svojstvu svedoka, ali je za sad samo Čedomir Jovanović primio poziv.

On je izjavio pred sudom da stoji iza svih svojih izjava koje je dao tokom istražnog postupka, o tome kako su ga okrivljeni najpre verbalno napali, a potom i fizički nanevši njemu i drugima koji su bili prisutni lakše i teže telesne povrede.

- Stao je ispred mene i tražio da napustim restoran. Upitao sam ga zašto bih to uradio, a on mi je odgovorio "zbog braće sa Kosova". Tada mi je stao na stopalo, uhvatio me za ruku i udario u glavu. Pokušao sam da zaštitim suprugu i sebe i izneda se pojavila grupa od nekoliko momaka koji su nas napali - kazao je Jovanović i dodao da nije čuo da li su došli na poziv Dunjića ili samoinicijativno.

- Petrović nije učestvovao u fizičkom obračunu, već je vikao da se tuča prekine kada je shvatio da poznaje mog prijatelja, sa čijim bratom je nekada radio kao kamerman na televiziji - dodao je Jovanović.

Ostali svedoci biće pozvani na naredno ročište koje je zakazano za 5. novembar.

Okrivljeni Velibor Dunjić nalazi se u pritvoru od aprila zbog čega su njegovi branioci uložili predlog da mu se isti ukine zbog pravno neutemeljene kvalifikacije krivičnog dela.

Sud je odbio ovaj predlog i obrazložio odluku činjenicom da je Dunjić i ranije bio osuđivan i da se trenutno protiv njega vode još dva postupka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čeda: Dunjić me načepio, uhvatio za ruke i udario u glavu; Dunjić: Laž

Izvor: Press, 03.Okt.2013

Incident se dogodio u Segedinu, uoči vatrepolo utakmice Crvene zvezde i mađarskog Segedina, a tužilaštvo Dunjića kao i Lea Petrovića tereti za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i nacionalnu netrpeljivost, zasnovanu na diskriminatorskom osnovu različitih političkih stavova...Na početku...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.