Pobeda pred navijačima koji su „previše navijali”

Izvor: Politika, 06.Okt.2011, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda pred navijačima koji su „previše navijali”

C. zvezda – Bajern 80:55 (26:11, 17:22, 17:9, 20:13). – Pun „Pionir”, bakljada, petarde i kilometri papira – daleko od atmosfere koju je trener Pešić priželjkivao

Košarkaši Crvene zvezde su na generalnoj probi za novu sezonu, u punom „Pioniru”, savladali Bajern sa 80:55 (26:11, 17:22, 17:9, 20:13). Zvezdin trener Svetislav Pešić se u najavi meča zalagao za „odbojkašku atmosferu” na mečevima njegovog tima, međutim, umesto toga dobio je bakljadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << petarde i kilometre rolni papira koje su stalno padale na parket i ometale igrače oba tima. U pojedinim trenucima bilo je gotovo nemoguće igrati, ali, kako je posle utakmice Pešić rekao, prilično diplomatski: „Navijači su, za moj ukus, previše navijali”! Pa ko je shvatio, shvatio...

Još pre meča čuli smo od Zvezdinih „vatrenih navijača” da su došli da podrže svoj tim protiv Bajerna, ali da će nastaviti da bojkotuju utakmice regionalne ABA lige u kojoj „crveno-beli” već prekosutra dočekuju Hemofarm. To znači da će Pešić u većem delu sezone dobiti ambijent kakav priželjkuje, jer trebalo bi da dolaze oni „koji nisu vatreni”. Atmosfera na ovoj utakmici nije prijala i nekim bivšim asovima i trenerima od kojih su pojedini morali da učestvuju u čišćenju parketa. Varničilo je i na terenu, iako je meč bio prijateljski, pa su zbog grubog koškanja isključeni Radosavljević (Bajern) i Morison (Zvezda) koji se u jednom trenutku potpuno srodio s navijačima! Ko bi rekao da do pre mesec dana nije znao gde je Srbija...

Ali, da ne zaboravimo i igru timova koji se još uigravaju. Zvezda je pružila trenutni maksimum, imajući u vidu koliko su igrači kratko zajedno i da je Pešić tek zasukao rukave. Ovaj harizmatični trener je naglasio da je zadovoljan igrom svog tima:

–Meč je bio prilično dobar. U napadu smo nalazili dobra rešenja za vrlo čvrstu odbranu Bajerna. Zadovoljan sam i kako je Amerikanac Morison igrao, vidi se da zna svoj posao, a posle ovog ambijenta valjda shvata gde je došao. Nerviralo nas je ono s papirima. U redu, mogu da razumem navijače, upoznajemo mi njih – upoznaju oni nas – ali može da bude fatalno ako se papiri bacaju za vreme igre. Zaista, ne preterujem, može da dođe do teških povreda i završetka karijere. Hvala Bauermanu što je imao strpljenja da privede meč kraju u ovakvoj atmosferi.

I trener Bajerna Dirk Bauerman, dojučerašnji selektor Nemačke, bavio se atmosferom, mada i ne sluti da je u jednom trenutku na meti navijača bio predsednik Srbije Boris Tadić:

–Ko preživi ovu atmosferu taj može da igra na svakom terenu i zato je dobro da su moji igrači ovo osetili.

Pres-konferencija je bila zanimljiva, posebno u onom delu kad je Pešić, kao jedini s flašicom vode, molio nekoga da nađe vodu i za ostale. Bauarman je uzvratio: „Sad razumem ovaj koncept – vodu dobija samo trener koji pobedi!”

Dvorana: Pionir. Gledalaca: 6.500. Sudije: M. Vojinović, Mrdak, Jevtović.

CRVENA ZVEZDA: Čović 10 (jedna trojka), Cvetković 6, Marković 9 (1), Ilić 6, Lazić 5 (1), Nedović 6, Subotić 6, Radetić 2, Morison 17 (1), Milutinović 4, Popović 9. Trener: Pešić.

BAJERN: Valas 11 (1), Haman 1, Švetelm 12 (2), Nađfeji 1, Hal, Foster 3, Radosavljević 9, Hansbrou 2, Grin 8, Boumptje, Jagla 8 (1). Trener: Bauerman.

A. Miletić

objavljeno: 06.10.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.