Pobeda Partizana u Jagodini

Izvor: RTS, 30.Apr.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Partizana u Jagodini

Fudbaleri Partizana u prvoj utakmici 25. kola Jelen Superlige savladali su u Jagodini domaći tim sa 2:0 (1:0). Partizan je ovom pobedom "pobegao" drugoplasiranoj Crvenoj zvezdi na šest bodova razlike, pet kola pre kraja Super lige. Vojvodina pobedila u Novom Sadu ekipu Rada sa 2:0.

Golove za Partizan postigli su Mladen Krstajić u 8. i Prins Tejgo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u 73. minutu, dok je strelac za Smederevo bio Slaviša Stojanović u 52. minutu.

Crno-beli su rano stigli do prednosti, nakon kornera koji je izveo Stefan Babović i preciznog udarca glavom kapitena Krstajić.

Posle vodećeg gola Partizan je imao nekoliko prilika da duplira prednost, ali su se obrukali Tejgo i Zvonimir Vukić. Iz peterca protivničkog kaznenog prostora njih dvojica šutirali su preko ili pored gola.

Domaći tim najbolju šansu za izjednačenje, pri vođstvu Partizana od 1:0, imao je u 48. minutu, kada je Bojan Beljić šutem sa 17 metara pogodio prečku. Prethodno je u 34. minutu Milan Bojović pokušao udarcem glavom, ali je odlično intervenisao golman gostiju Vladimir Stojković, dok je u poslednjem minutu prvog poluvremena Srjdan Novković šutirao pored gola posle dobre asistencije Perice Ognjenovića.

U 58. minutu Prins Tejgo je savladao golmana Jagodine Marka Šimića, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajd pozicije. Reprezentativac Gane došao je do lopte posle šuta Stefana Babovića i odbrane Šimića, međutim, bio je u nedozvoljenoj poziciji. Napadač Partizana u strelce se upisao u 73. minutu posle asistencije Babovića, koji je sa ivice šesnaesterca poslao loptu u prostor za Tejga. On je šutirao pored istrčalog golmana Šimića.

Novosađani su se nakon poraza od OFK Beograda u prošlom kolu vratili na pobednički kolosek trijumfom nad Radom na domaćem terenu. Golove vredne tri boda i poravnanja na tabeli sa drugoplasiranom Crvenom zvezdom, koja ima utakmicu manje, postigli su mladi Miroslav Stevanović u 60. i Antvi Jao u 90. minutu.

Najprijatnije iznenađenje priredili su "zebre" iz Čačka koje su u najsevernijem gradu naše države bile bolje od domaćeg Spartaka zahvaljujući Dušanu Petronijeviću i Jovanu Damjanoviću. Utešni pogodak za Subotičane postigao je Srđan Vujaklija. Trijumf Borca dobija na težini kada se ima u vidu da su Čačani od 70. minuta igrali sa igračem manje.

Već otpisani Čukarički nesrećno je u ispustio prvi bode u prolećnom delu sezone, s obzirom da su "brđani" protiv preptoslednje Inđije primili gol u nadoknadi vremena.

Rezultati utakmica:

Jagodina: Jagodina - Partizan 0:2 (0:1)

Strelci: Krstajić u devetom i Tejgo u 73. minutu

Novi Sad: Vojvodina - Rad 2:0 (0:0)

Strelci: Stevanović u 60. i Jao u 90. minutu

Subotica: Spartak - Borac Čačak 1:2 (1:1)

Strelci: Vujaklija u 39. za Spartak, a Petronijević u 35. i Damjanović u 50. minutu za Borac Čačak

Beograd: Čukarički - Inđija 1:2 (0:1)

Strelci: Petronijević u 57. za Čukarički, a Jovanović u 11. i Isidorović u 90. minutu za Inđiju.

Smederevo: Smederevo - OFK Beograd 1:0 (0:0)

Strelac: Stojanović u 57. minutu.

Beograd: BSK Borča - Sloboda 0:1 (0:1)

Strelac: Vasilić u 27. minutu.

Ivanjica: Javor - Metalac 1:0 (0:0)

Strelac: Hadžibulić u 63. minutu.

Crvena zvezda će sutra od 18 časova u Beogradu dočekati tim Hajduka iz Kule.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.