Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 15:28

Pipo Falko odbio da igra za Leče! Sad je favorit Sasuolo, pominju se i Turci

Status italijanskog veziste van kontrole Crvene zvezde

Izgleda da je Filipo Falko rešio da po svaku cenu napusti Leče. Kreativni vezista mesec dana ne igra za klub sa juga Italije, što pojačava utisak o nameri da se oproba u novoj sredini.

Falka su čelnici Crvene zvezde označili velikom željom u završnici prelaznog roka, preduzeli korake u cilju njegovog angažmana i ako je suditi na osnovu informacija sa "čizme" sam fudbaler je odlučan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da se oprosti od kluba u kome je ponikao. Toliko da se uopšte nije stavio na raspolaganje treneru Eugeniju Koriniju u nedeljnom remiju sa Empolijem (2:2).

Tim gestom Pipo Falko je razljutio rukovodioce Lečea.

Umoran sam od priče o njemu. Nije se pojavio na utakmicu koja nam je bila fundamentalna. To je ozbiljan prekršaj, pogotovo ako Falka posmatramo kao nekog ko je prošao naše mlađe kategorije. Odrastao je u Lečeu. Znamo šta nam valja činiti po ovom pitanju. Navijači mogu da budu spokojni, iako nam se nije svidelo njegovo ponašanje“, izjavio je predsednik Stići Damijani.

Posle duela sa liderom Serije B Leče je ostao na šestom mestu tabele, a kako je sezona tek na polovini ima dovoljno vremena da izbori plasman u viši rang. Verovatno bez 29-godišnjeg ideologa igre, sposobnog da dejstvuje i kao drugi napadač, nekad čak i krilo. Iako Falku ugovor ističe tek leta 2022. njegova želja da ode nadjačava onu da se sa matičnim klubom bori za plasman u Seriju A. I s tim se ne mire lako njegovi pretpostavljeni.

Od avgusta se trudimo da napravimo osnovu za budućnost, opredelili se da temelj naše ekipe budu kvalitetni, mladi igrači, a protiv lidera na tabeli smo dva gola zaostatka nadoknadili sa šestoricom momaka rođenim između 1998. i 2001, dok su ostatak prvotimaca činile oslobe izraženih moralnih vrednosti. Za pet meseci smo dosta uradili, ali smo proćerdali mnogo vremena kako bismo rešili neke neprihvatljive situacije, koje su nam oduzimale energiju i tako usporile razvojni proces. Navijači moraju da se strpe, da nas podrže, novi ciklus tek počeo“, dodao je predsednik Damijani.

Za razliku od pre nekoliko dana kad su bili sigurni da će Filipo Falko put Beograda, italijanski mediji početkom ove sedmice uveravaju da Crvena zvezda polako gubi status favorita za potpis fudbalera iz „klase 1992“. Prema njihovim saznanjima, dva detalja su ograničavajuća. Prvi je finansijske prirode, Italijani tvrde kako crveno-beli imaju ekonomske probleme i pitanje je da li mogu da plate 1.500.000 evra koliko iznosi Falkova klauzula. Drugi se tiče saznanja da prvak Srbije nije jedini zainteresovan za kreativca.

Navodno se u trku umešao Sasuolo i trenutno slovi za favorita za Falkov potpis. Neroverdi su predložili pozajmicu s pravom otkupa kako bi treneru Robertu de Zerbiju omogućili opciju više u manevru i navodi se da bi posao brzo mogao da bude utanačen. Doduše, tako se pisalo i za Zvezdu...

Osim Sasuola, Pipa Falka bi i novi turski superligaš Karagumruk. Reč je o bogatom klubu, pristiglom iz Druge lige koji u timu ima veliki broj stranaca. Pogovoto Italijana, pa tako dres Karagumruka nose golman Emilijani Vivijano, vezista Andrea Bertolači, krilo Fabio Borini, kao i Argentinci sa italijanskim pasošem, Lukas Bilja i Gaston Kampi.

Da li će i Falko?

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.