Pionirke Crvene zvezde šampionke Srbije u košarci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2022, 21:50

Pionirke Crvene zvezde šampionke Srbije u košarci

"Crvena zvezda" je u finalnoj utakmici na završnom turniru za igračice do 15 godina savladala "Srem", a treće mesto osvojile su domaće Vrbašanke savladavši "Partizan".

U napetoj završnici državnog prvenstva u ženskoj košarci za pionirke, igračice "Crvene zvezde" osvojile su titulu šampiona Srbije pobedom nad ekipom "Srema" iz Sremske Mitrovice. Do zlatnog pehara, devojčice iz Beograda došle su tek nakon produžetaka rezultatom 66:60.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ružica Karić, trener pionirske selekcije ŽKK "Crvena Zvezda", rekla je da je očekivala neizvesnu završnicu.

"Znala sam da će biti neizvesno i teško u finalu, ali su i polufinalne utakmice bile odlične, jer su ove ekipe koje su se našle u prvih osam zaista zasluženo najbolje u zemlji. Naše utakmice pokazale su da ženska košarka "Crvene zvezde" ide uzlaznom putanjom," istakla je Karić.

Minja Krsmanović, kapiten pionirske selekcije ŽKK "Crvena Zvezda", komentarisala je da su se celu sezonu vredno trenirale i da je pobeda došla kao rezultat dobre igre.

"Nismo znale da će biti ovako neizvesno. Očekivale smo "Partizan" u finalu, ali ipak je bio "Srem". Zaista je dobra ekipa iz Sremske Mitrovice i borba je bila napeta," rekla je Krsmanović.

Igračice iz Sremske Mitrovice su povele na samom početku, ali je "Zvezda" vrlo brzo nadoknadila. Veoma napeto i neizvesno bilo je poslednjih pet minuta regularnog toka utakmice koja je završena rezultatom 56:56, a devojčice oba tima borile su se za svaki poen.

Nikola Milošević, trener ŽKK "Srem", istakao je da su košarkašice iz Sremske Mitrovice dosta mlađe od ostalih igračica.

"Nije teško biti trener ovakvim devojkama, jer zaista imaju srca. Borile su se neprestano. Mlađe su dosta, neke godinu ili čak i dve od ostalih igračica, najmlađe su po godinama na turniru. Ipak su smogle snage da se vrate u igru nekoliko puta, ali falilo je ta jedna sitnica, malo sreće", napomenuo je on.

Angela Ladinek iz ŽKK "Srem" proglašena je i za najbolju igračicu završnice prvenstva.

"Mislim da sam zasluženo dobila ovu titulu, iako uopšte nisam razmišljala o poenima i koševima dok sam igrala. Jednostavno sam se trudila da što bolje odigram. Hteli smo da pobedimo i "Crvenu Zvezdu", ali prosto su oni kvalitetniji tim. Mi smo ostavile srce na terenu, ali oni su pobedili", kazala je Ladinek.

Treće mesto su osvojile mlade košarkašice domaće ekipe iz Vrbasa zasluženom pobedom nad Partizanom. Ubedljivo vođstvo od samog početka Vrbašanke su potvrdile sjajnim završnicom 74:48.

Marko Grubač, trener mlađih selekcija ŽKK Vrbas, kaže da važno da je medalja osvojena.

"Nama je bitno da smo osvojili medalju, iako nije zlatna, kao što smo se nadali, ali i ovo treće mesto je veliki uspeh za nas. Biće više sreće drugi put. Uloga domaćina je bila velika stvar za naš grad i za našu ekipu i trudili smo se da budemo dobri domaćini. Mislim da je sve proteklo u najboljem redu i nadam se da su svi zadovoljni," rekao je Grubač.

Ekipu trećeplasiranih Vrbašanki predvodila je Jovana Popović koja je proglašena za najboljeg strelca, a Angela Ladinek iz drugoplasiranog "Srema" proglašena je za najbolju igračicu na završnici državnog prvenstva ženske košarke u kategoriji pionirki.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pionirke Zvezde odbranile titulu

Izvor: B92, 15.Maj.2022

Pionirke Crvene zvezde su odbranile naslov šampionki Srbije...One su u velikom finalu završnog turnira u Vrbasu posle produžetka pobedile Srem iz Sremske Mitrovice 66:60 (15:17, 19:8, 14:18, 8:13, 10:4)...Srem je bolje ušao u utakmicu i poveo 15:7 u 5. minutu. Zvezda se vratila serijom 8:0 i na kraju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.