Petrović: Džajić nije oštetio klub

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Sep.2011, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Džajić nije oštetio klub

Na suđenju Draganu Džajiću po optužnici za zloupotrebe u transferima fudbalera svedočio je bivši dugogodišnji predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde i nekadaši direktor Beogradskog vodovoda Čedomir Petrović, koji je istakao da Džajić nikada nije oštetio klub niti je bilo pritužbi na njegov rad, pa klub nije imao razloga da podnosi odštetni zahtev protiv Džajića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << – Džajić je, dok sam bio predsednik Upravnog odbora, od decembra 1989. do juna 1998. bio sportski direktor i bavio se sportskim pitanjima, pa nije ni mogao finansijski da ošteti Zvezdu – rekao je Petrović, koji je bio član UO do 2004. 
Petrović je rekao da je Zvezda tokom njegovog mandata prodala između 80 i 100 fudbalera i da klub nije oštećen ni u jednom transferu, a isplaćeni su i svi igrači koji su otišli iz Zvezde.
– Nikada nijedan igrač nije prodat mimo odluke UO i pre nego što smo odobrili transfer. Nisam gledao ugovore, jer smo verovali stručnoj ekipi koja nas je izveštavala o detaljima transfera i nikada nas nije prevarila – rekao je Petrović.
Petrović je, na pitanje tužiteljke Jelene Katić da li mu je poznat tajni račun u banci u Cirihu sa nazivom „Rote štern“, koji je po optužnici služio za transfere, odgovorio da mu račun nije poznat, ali da je moguće da su postojali računi za koje nije znao.
Svedok je naveo da mu nije poznato ni da li je Cvetkovićev privatni račun služio za plaćanje transfera fudbalera niti mu je bio poznat račun koji se vodio kao „šifra“, ali da je moguće da je bilo plaćanja preko privatnih računa tokom sankcija.
Sudija Laušević rekao je svedoku da je kao predsednik UO do 1998. „morao znati“ za račun, na šta mu je Petrović uzvratio:
– Zašto bih ja to morao da znam? Ne sporim da je bilo plaćanja preko privatnih računa, ali bile su sankcije.
Petrović je istakao da je Zvezda poslovala po zakonu i da je svake godine imala završni račun na koji nikada nije bilo primedbi, kao i da Zvezda ni u najtežim vremenima nikome nije ostala dužna, a naročito ne igračima.
– Deo od prodaje igrača išao je klubu, a deo igraču i njegovim menadžerima. Mene je zanimalo samo da li je Zvezda dobila svoj deo – odgovorio je Petrović na pitanje o transferu Njeguša u madridski Atletiko.
Petrović je rekao da je isti postupak bio i za prelazak Perice Ognjenovića u madridski Real i da zna da je i od tog trasfera Zvezdi uplaćen ugovoreni deo, dok transfera Drulića i Dudića nije mogao da se seti.
Suđenje će biti nastavljeno 6. decembra.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Petrović: Džajić nije oštetio klub

Izvor: Utakmica.rs, 21.Sep.2011

Zurnal.rs: Na suđenju Draganu Džajiću po optužnici za zloupotrebe u transferima fudbalera svedočio je bivši dugogodišnji predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde i nekadaši direktor Beogradskog vodovoda Čedomir Petrović, koji je istakao da Džajić nikada nije..

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.