Petković posle teške povrede: Doći će opet mojih pet minuta

Izvor: Sportal.rs, 14.Okt.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković posle teške povrede: Doći će opet mojih pet minuta

Desni bek Crvene zvezde Marko Petković narednih šest meseci biće van terena zbog, kako se nažalost ispostavilo, teže povrede kolena u poslednjem minutu utakmice sa Španijom, u okviru baraža mladih reprezentacija za plasman na evropsko prvenstvo. Peh u najgori čas, za reprezentaciju, Zvezdu, a najviše za Marka, koga posle operacije ukrštenih ligamenata čeka dugotrajan oporavak...   

- Ceo život je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << borba. Na ovaj, ili onaj način. Nažalost, ovakve stvari su postale normalne u ovom našem poslu. Nikada nije dobar trenutak za povredu, naročito povredu ovakvog tipa, ali da stvar bude još i gora, sve ovo se desilo pred najlepšu utakmicu. Ako želiš da se baviš fudbalom, i posebno ako gajiš simpatije prema Crvenoj zvezdi, zna se koja je najlepša utakmica za tebe. Šta je tu je, pauza je neminovna. Borba se nastavlja. Nadam se i verujem da ću se vratiti što pre, i što jači - počeo je priču Petković za klupski sajt, i nadovezao se na temu večitog derbija:

- Što se tiče utakmice u subotu, sve ljude zanima šta i kako ćemo, jer smo pomalo deficitarni na toj poziciji. Ja sam, pak, siguran, koga god šef izabere da me zameni, uradiće to na pravi način, a ekipa kao ekipa će odreagovati dobro na terenu. Verujem da će ostvariti dobre rezultate i bez mene. Ja ću svakako biti uz njih maksimalno, i fizički, i psihički.

Fudbaleri Crvene zvezde su teško podneli informaciju o povredi svog druga. Najteže je bilo onima koji su već hodali putem kojim Marko tek treba da se zaputi.

- Neki maler nas je zadesio sa tim povredama, ali nije samo u Zvezdi takva situacija. I u svetu fudbala sve češće dolazi do njih, maltene na svakih nedelju dana neko pokida ligamente. To je stvarno najteža povreda u fudbalu. Ali, šta da se radi, glava gore, treba samo pozitivno razmišljati, jer i koleno će se zalečiti. Saigrači mi pružaju jako veliku podršku, posebno Rakić i Lazović koji su već bili u mojoj situaciji. Na vezi sam stalno sa njima, vratili su se i oni posle povrede ligamenata, i jako brzo postali veoma bitni igrači za Crvenu zvezdu. Nadam se da ću i ja, naredne godine, otprilike u vreme odigravanja večitog derbija, biti ponovo bitan član ekipe - priželjkuje Petković, kome operacija kolena tek predstoji.

Forma i samopouzdanje Zvezdinog beka bili su u uzlaznoj putanji. Rad i vera u sebe počeli su da se isplaćuju, što se videlo i u utakmici sa Španijom.

- I ja sam osetio da konačno "nadolazim", bio sam sve zadovoljniji svojim igrama. Posebno sam se dobro osetio tokom utakmice sa Špancima, uvideo sam da mogu da se nosim i sa velikim igračima iz Reala i Barselone, ali eto, taj 91. minut... Šta da se radi, saigrači će morati bez mene, a siguran sam da će im moja situacija dati još jedan dodatni motiv, jer znam da su nakon saznanja vesti o mojoj povredi osećali samo nervozu i gorčinu. Znam da će izgarati, ne samo u derbiju, već na svim utakmicama, i da će napraviti dobre rezultate - siguran je Zvezdin desni bek.

On je poželeo svojim drugovima mnogo sreće protiv Španaca u revanšu.

- I u mladoj selekciji je teška situacija, moja povreda je došla na svu muku koja je već bila prisutna, jer je to maltene skroz promenjen sastav. Šanse uvek postoje, jesu male, ali momci su veliki borci. Najavljuje se i pun stadion, neće im biti nimalo lako, ali ni Špancima neće biti svejedno - nisu navikli da bilo koga ne pobede, a to im se desilo u Jagodini. Momci samo treba da budu koncentrisani i hrabri, i to će mnogo povećati naše šanse - rekao je Petković, koji je za kraj razgovora samouvereno poručio:

- Doći će ponovo i mojih pet minuta.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.