Petković jedina opcija na desnom beku: Zvezda je moj san!

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković jedina opcija na desnom beku: Zvezda je moj san!

KADA je letos odbio već spreman ugovor s Partizanom i prešao na drugu stranu Topčiderskog brda, Marko Petković je zatalasao srpsku sportsku javnost i osvojio navijače Crvene zvezde. Samo nekoliko meseci kasnije, kapiten mlade reprezentacije Srbije je odlaskom Marka Vešovića postao jedini izbor trenera Slaviše Stojanovića na poziciji desnog beka. Na pripremama u Sloveniji nema konkurenciju i ukoliko za crveno-bele >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << ne potpiše Saša Cilinšek, koji je na probi, Petković će morati da sam iznese prolećnu polusezonu. – Za Zvezdu mi ništa nije teško – kaže Petković. – Pre svega sam profesionalac, a i neko ko je dolaskom u ovaj klub ostvario svoj san. Samim tim nemam pravo, a ni nameru, da se opuštam, bez obzira na to da li za mesto u timu konkuriše nas četvorica ili ja sam. Moj jedini cilj je da na svakom treningu i utakmici pružim maksimum i pomognem u ispunjavanju klupskih ambicija. Petković smatra da će serija pobeda na pripremama u Sloveniji značiti ekipi, iako se bodovi ne upisuju. Zvezda je dobila svih pet kontrolnih mečeva i pokazala napredak u igri u odnosu na jesen. TRENER HOĆE CILINŠEKA SAŠA Cilinšek je položio ispit kod trenera Slaviše Stojanovića. Iskusni defanzivac dobio je priliku na tri kontrolne utakmice i igrajući na poziciji desnog beka zadovoljio ukus Zvezdinog šefa struke. Da li će 32-godišnji Cilinšek biti angažovan kako bi Petković imao konkurenciju, odlučiće uprava kluba najverovatnije u ponedeljak. – Pobede su dobre za atmosferu, pa čak i kad su na prijateljskim utakmicama. Ipak, sve ove provere u Sloveniji pre svega služe da se kroz njih što bolje uigramo i spremni dočekamo nastavak šampionata. Pred nama je još dve sedmice rada i još je rano da se donose konačne ocene. Trener Stojanović je posle duela sa Koprom (4:2) bio zadovoljan efikasnom igrom, konstatovao i da će zbog dobre igre mnogih prvotimaca biti na slatkim mukama u sastavljanju tima, ali je izneo i kritike na račun defanzive. Dve greške koštale su crveno-bele olako primljenih golova… – Svesni smo grešaka koje pravimo kao ekipa i nikako ne bih delio odgovornost po linijama tima. Isto kao što svi učestvujemo u napadačkim akcijama, isto tako je i kada se branimo. Najvažnije je da smo nedostatke uočili i da radimo na njihovom otklanjanju. Prijateljske utakmice za to i služe. Kada se povede reč o Zvezdinim kvalitetima i najjačim adutima za prolećnu šampionsku trku s Partizanom, mladi bek izdvaja tri ključne vrline. – Na prvom mestu je kvalitet, kako pojedinačni, tako i timski. Zatim, imamo sjajnu atmosferu koja se iz svlačionice prenosi na teren i utiče na kompaktnost ekipe, a takođe izuzetno važna je naša želja da dođemo do titule i da u maju slavimo s milionskom armijom naših navijača – poručio je Marko Petković. OpširnijeVečernje Novosti

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Petković: Želim titulu sa Zvezdom

Izvor: Sportal.rs, 10.Feb.2014, 11:49

Desni bek Crvene zvezde Marko Petković, momak koji je uzburkao srpsku fudbalsku javnost u prošlom zimskom prelaznom roku, trenutno je jedini izbor Slaviše Stojanovića uz desnu aut-liniju.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.