Pešić: Odlučila je treća četvrtina

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Dec.2011, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Odlučila je treća četvrtina

Trener Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić rekao je posle poraza od Partizana 85:67 da je meč odlučila treća četvrtina i da je njegova ekipa igrala lošu odbranu.
Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj je Partizan napravio dobru seriju u šutu, a to su i kasnije nastavili. Dragan Milosavljević je bio meč viner, jer je pogađao kada smo mogli da dođemo u situaciju da malo nasekiramo igrače Partizana – rekao je Pešić.
Pešić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je ocenio da je meč odlučila treća četvrtina u kojoj su crno–beli dosta dobro šutirali.
Vrlo je prosto, kada se igra sa punom energijom i kada se igra odbrana postoji dobra šansa da se kontroliše ritam, a to smo uradili na početku utakmice, bilo je dosta dobro. Međutim, utakmica traje četiri puta po 10 minuta i to što smo pokazali u prvom poluvremenu bilo je dosta dobro – rekao je Pešić.
On je istakao da se dueli „dobijaju u odbrani” jer se iz nje prave dobre mogućnosti za realizaciju.
Još jednom se pokazalo da naša ekipa može da igra odbranu na visokom nivou, ali odbrana zahteva kontinuitet i zbog toga nismo doveli utakmicu u rezultatsku ravnotežu, što mislim da je bilo realnije nego ovo kako se završilo – rekao je trener crveno–belih.
Pešić je istakao da njegova ekipa u drugom poluvremenu „nije igrala odbranu”.
Mi smo rano došli u problem sa faulovima visokih igrača, koji su bili vrlo važni u našoj strategiji. Nismo napravili ravnotežu u drugom poluvremenu jer nismo igrali odbranu. Odbrana podrazumeva faulove. Završili smo utakmicu bez igrača koji je napravio pet prekršaja.
On je rekao da očekuje da će njegova ekipa igrati dobro u nastavku prvenstva.
Sigurno ćemo imati više pobeda u nastavku prvenstva, a koliko i kako će to biti, trenutno ne mogu da prognoziram – zaključio je Pešić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.