Pero Antić o Obradoviću: 22 sata ti je najbolji prijatelj, a dva ti vadi dušu

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 23:29

Pero Antić o Obradoviću: 22 sata ti je najbolji prijatelj, a dva ti vadi dušu

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Pero Antić je govorio o saradnji sa najvećim trenerskim imenima poput Dušana Dude Ivkovića i Željka Obradovića.

Trostruki osvajač Evrolige, govorio za emisiju "Fer plej so Jana".

Antić je sa obojicom trenera postao prvak Evrope, sa Dudom dva puta u Olimpijakosu, a sa "Žocom" jednom u Fenerbahčeu.

"Eurobasket 2011. mi je dao šansu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se dokažem, a Duda Ivković, jedan od najvećih u istoriji košarke, posle toga me je pozvao. Duda Ivković je motivator, Željko Obradović je mislilac. On ima devet titula Evrolige i do tri sata ujutru sedi i gleda NBA ligu i uči. Kad dođe pre treninga, sam sebi nacrta i onda ti kaže šta je izmislio. Ima svoje ključeve, sujeveran je. On ti ja najbolji drug 22 sata, a dva sata ti vadi dušu. Da ti kaže 'Ovo je drvo', ti ćeš reći 'drvo je'. Da ti kaže 'gvožđe je', ti ćeš reći 'gvožđe'. Ako kažeš da nije, trči 80 dužina, pa vidi da li ćeš da kažeš posle da li je", rekao je Antić.

Antić i Obradović su sarađivali od 2015. godine, kada se makedonski košarkaš vratio iz NBA lige, pa seve do 2017. godine, kada je prešao u Crvenu zvezdu i u njoj završio karijeru.

"Nisi 'morao' da budeš disciplinovan kod njega, možeš da mu kontriraš, ali na kraju izgubiš sve. On te uči i disciplini i svemu", objasnio je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.